För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Snickare korades till Årets Företagare i Hylte 2021

Publicerad 7 jul 2021
Äntligen har Årets Företagare i Hylte 2021 korats och det blev Carl-Magnus Pettersson som driver Nybero Snickerfabrik.
Carl-Magnus Pettersson korades till Årets Företagare i Hylte 2021.

Carl-Magnus Pettersson har utsetts till Årets Företagare i Hylte kommun. Entreprenören är femte generationens snickare och driver Nyebro snickerifabrik, skriver Hallandsposten. På plats var bland andra Företagarna Hyltes ordförande Linnéa Petersson:

- Du är förebild och jobbskapare i vår kommun, som satsat och expanderat under åren. En samhällsbyggare och sann entreprenör, säger Linnéa.

Femte generationen

Snickeriföretaget har sina anor från slutet av 1800-talet och blev 1902 en regelrätt fabrik.

- Det är just att de jobbar på samma sätt som har banat väg för framgångarna. Istället för att anpassa sig efter nya typer av till exempel fönster och dörrar så har de satsat på att specialisera sig, säger Carl-Magnus till tidningen och fortsätter:

- De sista 20 åren har vi mest jobbat mot kulturfastigheter där de vill ha snickerier i originalstil men med modern standard. Det har blivit en naturlig nisch.

Ökade omsättningen med 70 procent

Sedan fabriken byggdes ut 2018 har omsättningen ökat med 70 procent. Hemligheten bakom framgångarna ligger i kvalitet och service berättar Årets företagare:

- Personalen är jätteviktig för verksamheten och det hade aldrig gått om inte mina killar hade varit så bra på sina jobb. Det är ju inte bara jag själv som sitter här.

Fler nyheter från Företagarna