För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Familjeägda byggshoppen blev Årets butik i Hylte

Publicerad 5 jul 2021
Nu uppmärksammas samboparet Peter Johansson och Pernilla Persson som tillsammans driver Torups byggshop sedan 20 år tillbaka av Företagarna Hylte.
Årets Butik Hylte 2021 blev Torups Byggshop.

Tillsammans med Hallandsposten har Företagarna Hylte delat ut den fina utmärkelsen Årets Butik till den familjeägda bygghandeln Torups Byggshop som ägs och drivs av Peter Johansson och hans sambo Pernilla Persson.

- Det var väldigt överraskande och jätteroligt. Vi hade ingen aning om detta, säger Peter Johansson till Hallandsposten.

Funnits sedan 1999

Bygghandeln, som slog upp sina dörrar för första gången 1999, säljer i dag allt från byggmaterial till trädgrådsredskap och deras kundkrets består av både privatpersoner och företag. 

Trots den pågående pandemin har Peter och Pernilla haft händerna fulla:

- Hela förra året hade vi jättemycket att göra. Många gick hemma och passade på att renovera när de ändå inte kunde resa någonstans, säger Peter Johansson till tidningen.

En hel familj hjälper till

Att driva eget innebär ofta frihet med stort ansvar. Och det bästa med att vara egenföretagare är att få vara sin egen chef säger Pernilla;

- Jag sköter administration, kassa och beställningar medan Peter har hand om körningar, beställningar och offerter. Han står också i kassan, det gör vi alla. Våra barn rycker in och sommarjobbar i butiken.

Stort grattis till Pernilla och Peter! 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna