headphones newspaper video-player

Intervju med Årets Unga Företagare i Laholm 2021

Noak Potocki var bara 21 år gammal när han för närmare 11 år sedan startade sitt första bolag. Nu kammar han hem priset för Årets Unga Företagare i Laholm.
Publicerad 23 feb 2021
Noak Potocki blev Årets Unga Företagare i Laholm 2021.

Den unga entreprenören har genom åren verkat inom byggnadsbranschen men beslutade sig för tre år sedan för att testa något nytt - då blev han återförsäljare av Viskan Spa och startade sitt eget bolag Nordictherm Spa. 

Noak Potocki, stort grattis till dig som kammat hem priset Årets Unga Företagare Laholm, hur kändes det när du fick beskedet? 
- Helt plötsligt stod där åtta pers med kameror och jag blev så chockad. När chocken hade lagt sig blev jag otroligt glad för det blev som ett kvitto på allt hårt arbete man lagt ner. 

Skulle köpa SPA - blev återförsäljare

Från att jobba med husgrunder och solceller till att bli återförsäljare av hemmaspa, hur kommer det sig?
- Det var lite slumpen, idén föddes när min pappa skulle köpa SPA-bad. Då frågade jag Viskan Spa om jag kunde köpa in mig via mitt byggbolag men det gick inte. Jag var tvungen att bli återförsäljare - och då blev jag det. Och så föddes Nordictherm SPA.

Du tvekade inte ens låter det som?
- Nej. Jag fick ett okej av Viskan Spa men med kravet att ha en fysisk butik. Och min  svärfar råkade äga en stor lokal så jag flyttade in dit. Det tog tre veckor från att jag fick idén till att vi var igång. 

Älskar att göra affärer

Vad får dig att våga satsa?
- Jag dyker alltid med näsan först, säger Noak skrattandes och fortsätter:
- Jag älskar att göra affärer helt enkelt.

Är det möjligtvis så att du har någon i din närhet som också är företagare?
- Ja min pappa har varit i alla möjliga branscher bland annat verkat inom betong, IT och restaurangbranschen. Och det har inspirerat mig och gjort mig nyfiken. 

Vill satsa på fastighetsbranschen

Vad tänker du om ditt företagande på lång sikt? 
- Nyligen öppnade jag ytterligare en butik i Helsingborg med förhoppningen om att växa där. Jag äger även fastigheter och det är en bransch jag ser potential och vill verka mer i. Men det får ta sin tid jag vill inte växa för snabbt, allt har sin tid. 

Fler nyheter från Företagarna

Kan elen ta slut?

Elpriser och problem med elförsörjning diskuteras ofta. Men, handlar det om egentlig elbrist? Kan elen ta slut? Nja. Företagarnas expert Philip Thunborg reder ut.

Regeringen rattar om i stöden

Företagarna välkomnar att regeringen nu rättar till en del uppenbara brister i coronastöden till drabbade företag. Viktigast av allt är dock att pengarna betalas ut.

Beredskap för bredare nedstängning

Med regeringens förslag om ytterligare begränsningsåtgärder med stöd av den tillfälliga pandemilagen blir det möjligt att stänga ner fler verksamheter.

Mer från hela Sverige

Handlar du med Storbritannien?

I detta avsnitt av Företagarna LIVE går vi på djupet kring Brexit och guidar dig till hur handel med Storbritannien fungerar nu.

Mikael Eriksson, tullchef DB Schenker Sverige, EEN:s Theresa Ryberg och Daniel Wiberg, chefsekonom på Företagarna deltar.

Se avsnittet nu

Krönikor


Coronakrisen