För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Intervju med Årets Företagare Laholm 2021

Publicerad 22 feb 2021
Syskonduon Emmy och Marcus Kjell driver sedan 2013 framgångsrikt familjeföretaget Novista Sweden AB som utvecklar och levererar sina produkter på en viktig marknad och med ett tydligt syfte; att förbättra den psykiska ohälsan.
Emmy och Marcus Kjell blev Årets Företagare i Laholm 2021.

Berätta, vad är det ni gör på Novista of Sweden?
- Vi säljer och utvecklar kognitiva hjälpmedel. Främst tyngdtäcken och tyngdvästar. Våra produkter finns i dag upphandlade på olika regioner men används även av bland annat skolor, säger Emmy. 

Hur kom ni på den här affärsdén Marcus?
- Det var våran far som hade många idéer kring just tyngd material. Han bollade mycket med sig själv och testade sig fram. Tillslut landade han i att polyesterfiber är det bästa för mjuka vikter. 

Hyllar sina kollegor

Emmy, vad tror du är den stora framgångsfaktorn till att ni är ett så fint och väletablerat företag?
- Det är ju helt klart det stora teamet som arbetar här varje dag. De kämpar och sliter och är fantastiska medarbetare. Så detta är något vi har åstadkommit tillsammans. 

Vad är det som driver er framåt i ert företagande?
- Det är dels möjligheten att få förvalta den organisation och idé som våra föräldrar har byggt upp, men också att se nyttan våra produkter gör för familjer och individer. Vi får återberättat fantastiska historier från patienter runt om i landet vilket driver oss att fortsätta utvecklas, säger Kjell.

Vill bli bäst på marknaden

Vad har ni för framtidsvisioner? 
- Vi vill vara det självklara förstahandsvalet när det kommer till att välja ett tyngdhjälpmedel, inte bara inom sjukvården utan på marknaden i stort. Därför håller vi just nu på att bredda marknaden och öppnade vår webbutik i slutet av förra året. Vi är kvalitetstestade av vården och vet att våra produkter håller högsta kvalitet.

Läs mer om historien bakom Novista of Sweden här! 

Fler nyheter från Företagarna