headphones newspaper video-player

Intervju med Årets Företagare Laholm 2021

Syskonduon Emmy och Marcus Kjell driver sedan 2013 framgångsrikt familjeföretaget Novista Sweden AB som utvecklar och levererar sina produkter på en viktig marknad och med ett tydligt syfte; att förbättra den psykiska ohälsan.
Publicerad 22 feb 2021
Emmy och Marcus Kjell blev Årets Företagare i Laholm 2021.

Berätta, vad är det ni gör på Novista of Sweden?
- Vi säljer och utvecklar kognitiva hjälpmedel. Främst tyngdtäcken och tyngdvästar. Våra produkter finns i dag upphandlade på olika regioner men används även av bland annat skolor, säger Emmy. 

Hur kom ni på den här affärsdén Marcus?
- Det var våran far som hade många idéer kring just tyngd material. Han bollade mycket med sig själv och testade sig fram. Tillslut landade han i att polyesterfiber är det bästa för mjuka vikter. 

Hyllar sina kollegor

Emmy, vad tror du är den stora framgångsfaktorn till att ni är ett så fint och väletablerat företag?
- Det är ju helt klart det stora teamet som arbetar här varje dag. De kämpar och sliter och är fantastiska medarbetare. Så detta är något vi har åstadkommit tillsammans. 

Vad är det som driver er framåt i ert företagande?
- Det är dels möjligheten att få förvalta den organisation och idé som våra föräldrar har byggt upp, men också att se nyttan våra produkter gör för familjer och individer. Vi får återberättat fantastiska historier från patienter runt om i landet vilket driver oss att fortsätta utvecklas, säger Kjell.

Vill bli bäst på marknaden

Vad har ni för framtidsvisioner? 
- Vi vill vara det självklara förstahandsvalet när det kommer till att välja ett tyngdhjälpmedel, inte bara inom sjukvården utan på marknaden i stort. Därför håller vi just nu på att bredda marknaden och öppnade vår webbutik i slutet av förra året. Vi är kvalitetstestade av vården och vet att våra produkter håller högsta kvalitet.

Läs mer om historien bakom Novista of Sweden här! 

Fler nyheter från Företagarna

Kan elen ta slut?

Elpriser och problem med elförsörjning diskuteras ofta. Men, handlar det om egentlig elbrist? Kan elen ta slut? Nja. Företagarnas expert Philip Thunborg reder ut.

Regeringen rattar om i stöden

Företagarna välkomnar att regeringen nu rättar till en del uppenbara brister i coronastöden till drabbade företag. Viktigast av allt är dock att pengarna betalas ut.

Beredskap för bredare nedstängning

Med regeringens förslag om ytterligare begränsningsåtgärder med stöd av den tillfälliga pandemilagen blir det möjligt att stänga ner fler verksamheter.

Mer från hela Sverige

Handlar du med Storbritannien?

I detta avsnitt av Företagarna LIVE går vi på djupet kring Brexit och guidar dig till hur handel med Storbritannien fungerar nu.

Mikael Eriksson, tullchef DB Schenker Sverige, EEN:s Theresa Ryberg och Daniel Wiberg, chefsekonom på Företagarna deltar.

Se avsnittet nu

Krönikor


Coronakrisen