headphones newspaper video-player

Sveriges äldsta familjeföretag tog hem tunga företagarpriset i Halland

Bertegruppen vars företagshistoria går tillbaka 450 år i tiden korades igår till Årets Företagare i Halland 2021. Nu gör de upp i riksfinal i nobelbanketten Blå Hallen i Stockholm.
Publicerad 25 aug 2021

Under tisdagen samlades länets alla lokala Årets Företagare-finalister på Halmstad Slott för att hyllas och äras för sitt otroliga entreprenörskap. Dagen till ära korades även regionens vinnare som tilldelats den fina uppgiften att representera Halland i riksfinalen i Stockholm. Vinnarna blev, trots den tuffa konkurrensen, det anrika familjeföretagaet från Falkenberg, Bertegruppen vars historia går tillbaka hela vägen till 1500-talet.

Priset delades ut av Företagarnas regionchef i Halland Marie Axtelius och Landshövding Brittis Benzler till koncernchef Per Stenström och hans döttrar Lovisa Stenström, vd, och Helena Stenström, hållbarhetschef. På plats var Per och Lovisa som med glädje tog emot det tunga företagarpriset, skriver Hallands Nyheter. 

- Det känns väldigt roligt. Det är hedrande att bli uppmärksammad, säger Lovisa Stenström till HallandsPosten. 

Med anor från 1569 är man Sveriges äldsta familjeföretag då generation till generation fortsätter driva och utveckla de ingående företagen. Nycklarna till framgång med ljus framtidsinsikt är kärlek till arvet, styrka från bygden, med kunskap från tiden och med känsla för kvalité. En genomgående filosofi är att man måste våga. Detta visas gång på gång i lyckade investeringar som tillsammans bidrar till en hållbar kedja där kvalitet, smak och njutning ligger i fokus.

Bertegruppen AB är Sveriges äldsta familjeföretag med anor så långt bak i tiden som 1569. I dag består Slöingekoncernen av Berte Qvarn, Berte Gård, Sia Glass, Bertebo Stiftelse och Berte Museum. 14:e generationen styr med koncernchefen Per Stenström i toppen och döttrarna Lovisa Stenström, vd, och Helena Stenström som hållbarhetschef. Familjen Stenström äger 70 procent av aktierna. Resten av stiftelsen äger resterande 30 procent.

De gjorde upp i regionsfinalen: 

Falkenberg: Per, Lovisa och Helena Stenström, Bertegruppen AB

Halmstad: Heli Hyyppä, Piga.nu

Hylte: Carl-Magnus Pettersson, Nybero Snickerfabrik

Laholm: Emmy och Marcus Kjell, Novista Sweden AB

Varberg: Ann och Johan Rydholm, Taiga AB

Årets Företagare är organisationen Företagarnas mest prestigefyllda prisutdelning. Utmärkelsen har en lång historia och delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Alla kandidater granskas noga och vår samarbetspartner UC kontrollerar att de mätbara kriterierna är uppfyllda.

De lokala vinnarna går vidare till en regionfinal vars vinnare utses vid olika tillfällen under ett års tid, mellan höst till nästa höst. De i sin tur tävlar om att bli Årets Företagare i Sverige på galan som äger rum i Stockholm. 

Fler nyheter från Företagarna

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter