För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarnas Linnéa om nya butiksdrömmen: "Lagom till vårt tioårsjubileum"

Publicerad 10 aug 2021
Nu slår Företagarnas ordförande i Hylte, Linnéa Petersson, upp dörrarna till hennes och kollegan Anna Ströms nya butikslokal.
Linnéa Petersson och Anna Ström utanför nyöppnade butik Poletti. Foto: Privat.

För tio år sedan öppnade Linnéa Petersson och Anna Ström den populära butiken Paletti i Unnaryd. Nu satsar de på en nyöppning med ett mer hållbart tema med lokaler i ett nyrenoverat rött trähus, skriver Hallandsposten.se

- Det är våra drömmars butik som nu har blivit verklighet, säger den ena delägaren Linnéa Petersson till tidningen.

Fann varandra av en slump

2011 började duon sin företagsresa när de båda jobbade på samma homeparty företag. Vid tillfället kände de knappt varandra - i dag ser de varandra som syskon, asvlöjar Linnéa för tidningen.

- Jag var precis på gång att flytta tillbaka ut på landet från Halmstad och funderade över vad jag skulle göra framöver. Jag var intresserad av ekologisk hudvård och funderade på att starta en webbutik, säger Linnéa Petersson och fortsätter:

- Vi landade rätt snabbt i att vi ville sälja sådant som vi själva gillar och står för. Sådant som våra barn använde. Som babytossor i ull, giftfria träleksaker och gumminappar.

Linnéa och Anna har länge letat efter nya lokaler men väntade tålmodigt på att rätt ställe skulle dyka upp. I dag har butik Paletti funnits i tio år och där finns det att shoppa allt från kläder till hudvårdsprodukter och giftfria barnleksaker.

Hyllar företagare i Hylte

Linnéa Petersson är ordförande i Företagarna Hylte och har under våren delat ut flera lokala priser till kommunens många småföretagare.

- Företagarna hyllar våra jobbskapare och entreprenörer i kommunen. Se upp för oss för plötsligt dyker vi upp och hyllar vi en möjliggörare och entreprenör i vår närhet, när ni minst anar det, skriver Linneá på sin Facebooksida. 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna