För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Lokala företagsprofilen lämnar över livsverket till sonen: “Det är dags nu”

Publicerad 15 apr 2021
Yvonne Ivarsson har efter en hel yrkeskarriär, och kanske lite därtill, gjort sin sista dag på ELON ljud och bild i Hyltebruk som hon ägt och drivit sedan starten 1983.
Foto: Privat

Yvonne Ivarsson var bara var 17 år gammal när hon fick en anställning på den lokala fotobutiken Rolfs Foto i Hyltebruk. 1983 fick hon frågan om att ta över butiken - en utmaning hon antog. 

Gravid och utan förkunskaper på hur man driver ett företag fick Yvonne med sig sin syster Carina på tåget och kort därefter bildade syskonduon Fotohörnan i Hyltebruk AB som sedan starten varit en del av Expert, Audio Video och numera är en del av ELON. 

Från Fotohörnan till ELON-butik

Till en början var systrarna inriktade på kamerautrustning och foto. De bedrev även en ateljé där de fotograferade allt från familjer till studenter. Men i början av 2000-talet började stora förändringar ske inom branschen.

- Folk blev alltmer intresserade av mobiltelefoni och tv-abonnemang, vilket var helt nytt för oss, berättar Yvonne. 

Konsumtionsmönster som förändras och teknik som förbättras. Att driva en butik med inriktning ljud, tv och telefoni är både utmanande och spännande på samma gång.

- Alltid är det något nytt på gång, så det gäller att hänga med och hålla sig uppdaterad, vi är inte alls den butiken i dag som vi var när vi först startade, menar Ivarsson och berättar:

- I dag sysslar vi även med heminstallationer och det mesta inom elektronik. 

Många tuffa motgångar

Vid flera tillfällen har Yvonne ställts inför tuffa val. Olika rådande omständigheter har stundtals gjort det svårt att bedriva verksamheten. 

- Men det är då jag och mina anställda har tvingats ställa om, och vi har ställt om otaliga gånger, säger hon och fortsätter:

- Tack vare fantastisk och engagerad personal har vi lyckats vända på flera negativa situationer. 

Hyllar trogna kunder och kollegor

I dag är Yvonne Ivarsson tacksam för alla åren hon fått i den lokala butiken. Inte minst hyllar hon sina anställda men även kunder, gamla som nya.

- Vad vore vi utan dom? De har alla ställt upp och stöttat i vått och torrt. Jag är så glad över att vara en del av det här samhället, säger hon. 

Sonen tar över

Nu har Yvonne gjort sin sista arbetsdag och lämnar med glädje över butiken till sonen Mattias Ivarsson som sedan många år är delägare i företaget. Tillsammans med kollegan Osman Tubic ska de driva företaget vidare i Hyltebruk kommun.

- Nu ska jag ägna mig åt barnbarn och att odla i trädgården. Sen blir det nog en del resor med min man när pandemin har lagt sig, avslöjar en resesugen Yvonne. 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna