headphones newspaper video-player

Jubilar: Företagarnas Marie Axtelius fyller 50!

I mer än halva sitt liv har Företagarnas regionchef i Halland Marie Axtelius ägnat sig åt företagande. Nu har hon jubilerat och fyllt 50 år.
Publicerad 26 apr 2021
Marie Axtelius har fyllt 50 år! Hurra Hurra!

Marie Axtelius har länge ägnat sig åt entreprenörskap. Redan 1993, tog den då 22 år gamla entreprenören över företaget Bilisten i Trönninge tillsammans med sin dåvarande sambo. Det var då hon för första gången kom i kontakt med Företagarna, avslöjar hon i en intervju med HD.se.

- Dagen  efter  jag  tagit över macken i Trönninge så kom det in en man som företrädde Företagarna Trönninge/Eldsberga och sa att jag skulle bli medlem, för annars skulle ingen komma och handla hos mig. Så det var inte mycket att välja på, skrattar Marie.

Regionchef sedan 2006

Marie Axtelius har under åren varit regionchef för Ung Företagsamhet i Halland men 2006 fick hon frågan om att jobba som regionchef för Företagarna Halland - ett erbjudande hon inte kunde tacka nej till. 

–  Jag fungerar som spindeln i nätet. När ett företag har bekymmer hör de av sig till mig eller till den lokala föreningen som i sin tur hör av sig till mig, så hittar vi sätt och vägar att hjälpa, säger Axtelius och tillägger:

- En annan viktig del är att synas, finnas och höras i media. Det är där mycket av den politiska påverkan till företagarnas fördel sker.

Stor företagsprofil i Halland

Genom åren har Marie jobbat för att stärka det lokala företagsklimatet. En yrkesroll hon helt klart älskar.

- Företagande har alltid intresserat mig och det har alltid varit mycket arbete. Att skilja på arbetsliv och privatliv har jag personligen aldrig riktigt förstått, säger Axtelius.

Vi på Företagarna önskar Marie Axtelius ett stort grattis! 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Locket på om Las

Trots regeringens löfte om att utredningarna om ny arbetsmarknadspolitik skulle föra dialog har kontakten varit i det närmaste obefintlig.

Småföretagen ser ljusning

Antalet arbetstillfällen i de svenska småföretagen har minskat kraftigt under det senaste året, men nu ser de ljust på framtiden igen, visar en ny rapport.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor