headphones newspaper video-player

Företagarna i Hylte efter givande dialogmöte med kommunen: "Bra samarbete"

Under onsdagen blev Företagarna Hylte inbjudna till ett möte med Hylte kommun för att diskutera framtida samarbeten och hur de tillsammans når målen om ett förbättrat företagsklimat.
Publicerad 1 apr 2021
Ett digitalt möte som utmynnade i många goda samtal.

På mötet deltog Företagarna Hallands regionchef Marie Axtelius och Företagarna Hyltes ordförande Linnéa Petersson som tillsammans med kommunens nya utvecklings- och hållbarhetschef Tove Olsson, Näringslivsansavrig Camilla Olsson samt kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfqvist diskuterade Hylte kommuns framtid tillsammans.

Fokus på hållbart företagande 

Mötets fokus låg på hållbarhet och hur kommunen bäst jobbar för att främja företagsklimatet. Ett framtida scenario skulle kunna vara att allt fler söker sig till landsbygden efter pandemin menar Marie Axtelius:

- När det inte längre spelar så stor roll var man bor, i förhållande till var man arbetar så ställs det nya krav på landsbygden. För Hyltes del så handlar omställningen till ett hållbart samhälle bland annat om möjligheten att kunna finansiera investeringar i ny teknik, säger regionchefen och tillägger:

- Några exempel är fiber och laddstolpar. Att investera i hållbarhet kostar och just finansieringsfrågorna kommer att bli centrala i hur fort omställningen kan fortlöpa.

Viktigt med dialog 

Marie passade på att lyfta vad Företagarna jobbar med regionalt. Bland annat den goda kontakten och samarbetet med Länsstyrelsen och de processer som de är involverade i som påverkar företagen.

Vidare diskuterade man kvinnors och unga entreprenörers företagande och hur kommunen tillsammans med Företagarna kan förstärka samverkan mellan skolor och näringsliv. 

Det var en bra och givande diskussion om vilka gemensamma frågor och projekt som vi kan jobba vidare med, säger Linnea Petersson. 

Positivt för Hylte kommun

Mötet utmynnade i givande samtal med stort fokus på hållbart företagande och avslutningsvis kunde de deltagande tillsammans konstatera att det redan görs mycket positiva saker i Hylte kommun. Därav är det extra viktigt att fortsätta hålla en kontinuerlig dialog i de frågor som är gemensamma. 

- Vi jobbar nära med medlemmarna för att identifiera deras behov och fortsätter sedan dialogen med kommunen, säger Linnéa avslutningsvis och tillägger:
 
- Många börjar de rulla på bra för igen vilket glädjer oss. 
Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Småföretagare tar över när Findus ger upp

Efter 20 år tillsammans på Findus blev Bengt Gunnarsson och Göran Claesson av med jobbet. Nedläggningen av det anrika företaget var oväntad. Men slutet på anställningen blev början till egen verksamhet. Nu satsar de på närodlad frukt och grönt i nordvästra Skåne.

Korttidsstöd öppet för ansökan

Ansökan om stöd till korttidsarbete är sedan den 29 mars öppen igen. Företagarna tagit fram ett verktyg så att du kan räkna ut korttidsstöd per anställd.

Guide: Våga ta steget!

Pandemin fick Jokkmokks världsberömda marknad att växla från folkmyller till webbhandel. Det visar hur det digitala klivet kan rädda såväl företag som 416-åriga traditioner.

Plötsligt var ”Nowhere” överallt

Dryck som ändrar samhällets inställning till alkohol i en unik restaurangupplevelse i skogen. Det är eventet som nominerats till ett prestigefyllt pris. Fast egentligen handlar ...

”Pandemin är som en tidsmaskin”

Per Schlingmann har tillsammans med Kjell A Nordström skrivit boken Corona Express som beskriver hur covid-19 blivit en förändringskraft som påverkat villkoren för människor, företag och samhällen.

Sju förslag för bättre miljöpolitik

Miljöpolitiken måste ge rätt incitament. Hållbarhet får inte ses i ett motsatsförhållande till rörelsefrihet, ökat välstånd, tillväxt och ekonomisk aktivitet.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor