För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna i Hylte efter givande dialogmöte med kommunen: "Bra samarbete"

Publicerad 1 apr 2021
Under onsdagen blev Företagarna Hylte inbjudna till ett möte med Hylte kommun för att diskutera framtida samarbeten och hur de tillsammans når målen om ett förbättrat företagsklimat.
Ett digitalt möte som utmynnade i många goda samtal.

På mötet deltog Företagarna Hallands regionchef Marie Axtelius och Företagarna Hyltes ordförande Linnéa Petersson som tillsammans med kommunens nya utvecklings- och hållbarhetschef Tove Olsson, Näringslivsansavrig Camilla Olsson samt kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfqvist diskuterade Hylte kommuns framtid tillsammans.

Fokus på hållbart företagande 

Mötets fokus låg på hållbarhet och hur kommunen bäst jobbar för att främja företagsklimatet. Ett framtida scenario skulle kunna vara att allt fler söker sig till landsbygden efter pandemin menar Marie Axtelius:

- När det inte längre spelar så stor roll var man bor, i förhållande till var man arbetar så ställs det nya krav på landsbygden. För Hyltes del så handlar omställningen till ett hållbart samhälle bland annat om möjligheten att kunna finansiera investeringar i ny teknik, säger regionchefen och tillägger:

- Några exempel är fiber och laddstolpar. Att investera i hållbarhet kostar och just finansieringsfrågorna kommer att bli centrala i hur fort omställningen kan fortlöpa.

Viktigt med dialog 

Marie passade på att lyfta vad Företagarna jobbar med regionalt. Bland annat den goda kontakten och samarbetet med Länsstyrelsen och de processer som de är involverade i som påverkar företagen.

Vidare diskuterade man kvinnors och unga entreprenörers företagande och hur kommunen tillsammans med Företagarna kan förstärka samverkan mellan skolor och näringsliv. 

Det var en bra och givande diskussion om vilka gemensamma frågor och projekt som vi kan jobba vidare med, säger Linnea Petersson. 

Positivt för Hylte kommun

Mötet utmynnade i givande samtal med stort fokus på hållbart företagande och avslutningsvis kunde de deltagande tillsammans konstatera att det redan görs mycket positiva saker i Hylte kommun. Därav är det extra viktigt att fortsätta hålla en kontinuerlig dialog i de frågor som är gemensamma. 

- Vi jobbar nära med medlemmarna för att identifiera deras behov och fortsätter sedan dialogen med kommunen, säger Linnéa avslutningsvis och tillägger:
 
- Många börjar de rulla på bra för igen vilket glädjer oss. 
Taggar
Fler nyheter från Företagarna