headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd till företag

Zup Burger går som tåget

4 sep 2020
I fjol startade vännerna Oscar Nilsson, Jacob Jonsson och Roberto Larsson en food truck i Varberg. I år har de expanderat företaget till tre lastbilar och catering och det är en Oscar som har fullt upp som svarar i telefonen när Företagarna Halland ringer.

– Det har varit en jättebra säsong, på helgerna har vi sålt mer än tusen hamburgare per dag, berättar han.

Lastbilarna har stått i Apelviken vid järnvägsövergången och i hamnen vid skaterampen. Tillståndet för dessa platser gick ut den 31 augusti och under hösten kommer vännerna att servera burgare på lunchen i industriområden i Varberg samt fortsätta med catering.

Det finns många food trucks som serverar just hamburgare, varför har det gått så bra för just er?

– Vi är kockar allihopa som jobbat på restaurang men kände att vi ville starta eget. Vi står själva och lagar maten i bilarna. Jag tror att det märks i varje tugga att vi älskar mat och att vi väljer råvarorna med omsorg. Allt kött köper vi från lokala gårdar och vi tillverkar våra dressingar från scratch. Det är väl det som är hemligheten, menar Oscar.

Vill man smaka på Zup Burgers goda hamburgare eller andra street food-rätter de serverar så hittar du dem på Facebook där de berättar var de står. https://www.facebook.com/ZupBurger1

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap