För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna Halland håller träffar för oroliga medlemmar

Publicerad 23 mar 2020
Tillsammans tacklar vi krisen

Rapport från första mötet torsdagen den 19/3.

Det är svårt att hänga med i vad som händer i dessa tider då Coronaviruset blivit en pandemi och drabbar oss alla. Förutom de konsekvenserna situationen har på det privata planet med sjukdom, har virusutbrottet fått allvarliga konsekvenser för samhället, inte minst för företag. Nya åtgärder haglar tätt och informationen som sprids i olika kanaler är inte alltid pålitligt. I torsdags eftermiddag arrangerade därför Företagarna Halland ett öppet forum på Café Nosh i Halmstad dit medlemmarna kunde vända sig med sina frågor, antingen fysiskt om man är frisk eller via chat, mail och telefon.
– Tillsammans kan vi ta oss igenom denna svåra stund och bli starkare efteråt. Men vi känner att det är mycket information att ta till sig just i ett läge där våra medlemmar måste ta viktiga beslut. Därför gör vi allt vi kan för att hjälpa till med praktiska frågor som rör bland annat stödpaketen från regeringen och hur du som företagare kan agera just nu, berättar Marie Axtelius, regionchef Halland.

Till forumet som startade klockan tre på eftermiddagen kom ett 20-tal företagare både med praktiska frågor och med ett behov att träffa andra i samma situation. Ordföranden för Företagarna Halmstad,Lotta Ericsson, fanns på plats samt skatterådgivaren Madelene Rossköld och Madelene Palmhager från Arbetsförmedlingen. Dessutom gästades forumet av fyra politiker från Halmstads kommun som berättade om hur kommunen agerar just nu och som räckte ut en hand till företagarna.
– Kommunens devis i denna stund är att hålla ett varmt hjärta och ett kallt huvud. Smittspridningen i Halland är relativt sett ganska begränsat och vi agerar därefter för att se till att samhället fortsätter att fungera så bra som det är bara möjligt, sade Jonas Bergman (M), kommunstyrelsens
ordförande.
Övriga politiker som svarade på frågor från oroliga företagare var Ella Kardemark (KD), Jenny Axelsson (C) och Lovisa Aldrin (L).

Förutom forumet har Företagarna Halland en webbsajt med aktuell information som du hittar på www.foretagarna.se/regioner/halland/ finns det även kontaktuppgifter till Företagarnas rådgivning, viktiga länkar och en chat-funktion för dig som har frågor.
– Vårt budskap till medlemmarna är håll dig informerad och hör av dig om du är osäker. Men fortsätt i den mån det går att verka och leva som vanligt så att samhället inte stannar helt. Självklart ska alla följa Folkhälsomyndighetens och regerings beslut. Men vi har en bedjan till regeringen om att inte stänga skolorna om det inte är absolut nödvändigt för då drabbas företagen ännu hårdare, även de som har fortsatt verksamhet och behöver sin personal, säger Marie Axtelius. 

Nästa möte äger rum idag, den 23/3 på Harrys i Halmstad kl 17.00-20.00. Då är våra kunniga rådgivare på plats och du kan ringa in, maila eller chatta med oss som är där. Är du frisk och vill komma dit så är du välkommen. Vi kommer också att livesända via Företagarna Halmstads Facebook-sida.

Du chattar här med panelen.

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna