För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Drive-in öppnar nya möjligheter i Halland

Publicerad 25 mar 2020

Köp din mat från bilen eller till fots genom Halmstads senaste och mest ambitiösa food-market. I det gamla resecentrumet Österskans i Halmstad testar Hallands Matgille ett nytt och spännande koncept.

På torsdag och fredag kommer Österskans att öppnas för drive-in då flera restauranger och krogar från Halmstad med omnejd kommer att finnas på plats med paketerad mat. Kunden kan enkelt köra eller gå igenom den gamla bussterminalen, välja en favorit, betala med swish eller kort och ta hem maten. Eller om vädret tillåter, sätta sig på ett torg eller vid havet.

– Vi öppnar upp för restauranger att sälja sin mat genom en drive-in Marknad. De får en plats att sälja på med kylmöjligheter medan restaurangen får stå för egen bemanning och betalningslösning. Detta är ett pilotprojekt för att tackla konsekvenserna av Coronautbrottet och ett försök att samla positiva krafter. Vi gör det här tillsammans, säger Anna Oredsson, koordinator på Hallands Matgille.

Detta projekt är ett initiativ av Hallands Matgille tillsammans med Halmstad kommun och Halmstad City. Om projektet blir lyckat kommer det dels att förlängas med flera dagar i Österskans men också att spridas till andra kommuner i Halland. Syftet med Hallands Matgille är att stärka den fina matkulturen som finns i regionen och få företaget i branschen att arbeta tillsammans med målet att Halland ska bli Sveriges mest levande matlän.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna