För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Bussbranschen en av de som drabbats hårdast

Publicerad 20 apr 2020
Roger Strandberg på S&S Resor och Strandbergs Buss vittnar om en bransch som tagit en av de hårdaste smällarna i den pågående Corona-pandemin, beställningsresor.

Det var som att stänga dörren den 16 mars, all beställningstrafik är avbokad för april, maj och juni, berättar Roger.

S & S Resor kör både utrikes och inrikes, skidresor, pensionärsresor, utflykter och turistresor för att nämna några. Alla dessa resor är antingen helt avbokade eller ombokade till augusti-september.

– Vi har fem bussar som rullar med skolskjuts så länge skolorna är öppna. Vi har fått permittera personalen och det räcker för att hålla igång skolskjutsen. Men flera av våra bussar står stilla och det betyder höga utgifter och inga intäkter. Våra bussar kostar en del och även om vi fått tillfälligt amorteringsfritt skall ändå räntan betalas, säger Roger.

Han hoppas dock att situationen förändras snart och att exempelvis fotbollsresorna kommer igång till sommaren. Men många av de avbokade resorna har inte kunden möjlighet att göra senare.

– Resebranschen kommer nog att se annorlunda ut efter detta, vad våra kunder vill och vågar är avgörande, menar Roger.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna