headphones newspaper video-player
Lyckliga vinnare. Foto: Emma Ekstrand.

Efter priset - Tar med personalen på resa

Först blev de Årets Företagare i Halland. Sedan tog de hem andrapriset i den nationella tävlingen i Stockholms Stadshus. Företagarna bakom Ce Produkter vet hur man firar.

Ce Produkter producerar mjuk vadd av Pet-flaskor och återvunnet textilspill som gör möbler mjuka, dämpar ljud och isolerar.

Juryns motivering löd: Med innovation, kvalitét och miljömedvetenhet i fokus ligger detta företag helt rätt i tiden. De är förvisso inga nykomlingar, men gamla meriter är inget som årets andrapristagare förlitar sig på utan framåtblickandet står i centrum. Med en personalstyrka i världsklass är succén ett faktum. Stort grattis till årets andrapristagare: Victoria Ekman, Erik Ekman, Berit Ekman och Joakim Eliasson – Ce Produkter!

Så här beskriver Företagarnas vd Günther Mårder pristagarna:

- Med ett tänk som ligger långt före dagens hållbarhetsdiskussion har det här företaget visat att det går att göra ”big business” och samtidigt göra det på ett sätt som skapar största möjliga positiva avtryck på företagandet, människan, miljön och samhället. Det här är företagarfamiljen som i generation efter generation visar att man kan behålla och utveckla ett företag till toppklass.

Hur kändes det när ni insåg att ni tog hem andrapriset?

- Det var helt overkligt att få höra sitt namn bli uppläst. Jag kände ju igen nomineringstexten så redan efter ett par rader insåg jag att det var vi. Min puls totalt rusade och adrenalin och glädje bara välde över mig. Det var helt overkligt att få höra sitt namn bli uppläst. Det var en helt oslagbar känsla att få kliva upp där på scenen med min familj, berättar Victoria Ekman.

Hur har ni firat?

Vi bokade raskt in en resa med hela personalen till Malmö/Köpenhamn i december. Det ska bli ljuvligt att komma iväg och fira detta. Och jag har klurat på en extra överraskning som jag inte kan avslöja nu.

Hur ser era framtidsplaner ut?

Framtiden ser ljus ut! Jag tror det kommer komma tuffa tider i form av konjunktursvängningar men vi står väldigt väl rustade för det. Vi har redan sett en nedgång under 2019. Dock kommer vi gå på segerruset av detta så vi kommer bli någon att verkligen räkna med i framtiden! Vi har bara börjat!

Vad betyder priset för er?

Vad jag blir extra stolt över är att det vi är ett industriföretag som får denna utmärkelse och för att de inte bara ger oss detta för vår produkt utan faktiskt för vårt arbete med hållbarhet vad gäller ledarskap och personalarbetet. Sveriges viktigaste företag är faktiskt små och medelstora företag. Den insats vi gör som entreprenörer i samhället är enormt viktigt. Det är vi som vågar satsa och riskera för att föra samhället framåt!

Partners 2020
Utställare 2020