För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Prisregn när Ljusdal hyllade sina företagare

Publicerad 3 jun 2024
Stefan Strandell Business AB blev Årets Företagare i Ljusdal 2024. Han hyllades tillsammans med många andra eldsjälar.
Många av Ljusdals eldsjälar hyllades når årets företagarpriser delades ut.

Det blev en härlig festkväll när cirka 220 personer samlades för att fira att årets största företagarpriser i Ljusdal skulle delas ut. Enligt tradition hölls evenemanget hos fjolårets Årets Företagare i Ljusdal, som var Fredrik och Martin Svensson på Dahlia Motor & Blommor i Färila. Förutom sol och värme bjöds det på viltkebab utifrån tema "fritid" passande för Dahlia Motor.

IMG_6229.jpg

Den ärofylda utmärkelsen Årets Företagare i Ljusdal 2024 gick till Stefan Strandell och hans verksamhet Stefan Strandell Business AB, där han bland annat driver den lokala OKQ8-macken.

Juryns motivering lyder:

”Företagaren som fortfarande är kvar i sommarjobbet han tog som 12 åring. Från Esso, till Statoil och nu OKQ8. Mannen som med personligt driv och investeringar skapat en verksamhet som ligger i framkant i branschen.

Med strategiskt arbete visar han hur en modern servicestation med hållbarhetstänk ska drivas.”

IMG_6283.jpg

– Det nåt av det finaste man kan få lokalt, ett erkännande att man gjort nåt bra för sin bygd. Ett hedersamt pris, definitivt, säger Stefan Strandell.

Han startade upp Stefan Strandell Business AB 2006 och drev en Statoil-station i Ljusdal fram till 2014 då han köpte en OKQ8 och flyttade över sitt aktiebolag dit. Han hade en tidig målbild från början.

– Vi ville bli Årets station, något man tävlar om i branschen i konkurrens med alla bolag. Vi jobbade efter våra värdeord, ärlighet, tydlighet, respekt, energi och ansvar, sådant som krävs för att det ska bli resultat, och 2022 blev vi Årets station, berättar Stefan.

Vad har du för vision för Stefan Strandell Business AB?

– Det är att känslan när kommer in här ska vara glädje. Det finns så mycket positiv energi här. Vi vill få kunden att känna sig nöjd och sedd. Att de vill komma tillbaka. Och så strävar vi efter att alltid ha produkter och tjänster som kunden efterfrågar.

Hur tänker du gällande hållbarhet?

– Dels är vi ju i en bransch som inte är den populäraste när det gäller hållbarhetstänk. Vi säljer ju drivmedel. Så vi försöker parallellt med det, och har laddstolpar, solpanerleler på taket, en noggrann sopsortering och ett biologiskt reningsverk som renar vattnet från biltvätten, säger Stefan.

Hur känner ni för framtiden?

– Att titta i spåkulan i den här branschen är svårt. Morgondagens kund laddar kanske bilen hemma eller på jobbet men behöver tvätta den eller äta. Så vi vill erbjuda bra och fina måltider till rätt pris, hög kvalitet på kaffe och en bra biltvätt. Vi har altid varit lyhörda för förändringar, och för några år sedan trodde vi att det skulle gå mycket fortare med elektrifieringen, säger Stefan..

Övriga finalister till Årets Företagare i Ljusdal var Sofia Pallars Lindström, Ostbolaget i Järvsö AB och Peder och Marlene Sandstedt på Qpax AB.

Utmärkelsen Årets Unga Företagare i Ljusdal 2024 tilldelades Niklas Hemström på Järnhuset Järvsö AB, med motiveringen:

”Företagaren vars sommarjobb sjutton år senare blev en livsstil. Har skolats in av en driven mentor, i en verksamhet som snart går mot att fira 100 år och som alltid sett och ser kundens nöjdhet som viktigast. En engagerad aktör, en knutpunkt i byn som fortsätter utvecklas.”

 

IMG_6313.jpgUtöver utmärkelserna Årets Företagare och

Årets Unga Företagare sker utdelning av utmärkelser som Årets lokala UF företag och fyra kategorier av Handelspris. Till Årets Butik utsågs Nordeens Guldsmedsaffär.

IMG_6269.jpg

Fritidsbanken utsågs till Årets Komet 2024.

IMG_6311.jpg

Tallåsens Byalag fick utmärkelsen Årets Handtag/Famntag.

IMG_6263.jpg

På första plats av årets tre korade UF-företag Ljusdals kommun 2024 blev Mounted Bikelooks UF, som tyvärr inte kunde delta i evenemanget. På andra plats kom Planties UF.

E5CB9DDF-BB1E-4925-A894-0B0CBACC04C0.JPG

Ett av de hyllade UF-företagen var Spices UF.

487E4F2B-3727-44BB-8D5E-DD9B487650E6.JPG

 

Om Årets Företagare

Organisationen Företagarna delar varje år ut Årets företagare för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer. Priset delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Regionens vinnare går vidare till den nationella finalen den 11 oktober i Stockholm.

 

 

Fler nyheter från Företagarna