För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Bollnäs hyllade sina företagare

Publicerad 13 jun 2024
Motorcenter i Helsingland AB och Bollnäs Rör AB prisades under stora festligheter.
Årets unga företagare Johan Karismaa och Årets Företagare Ulf Dagh hyllades av Företagarnas ordförande i Bollnäs, Peter Linzie, och kommunstyrelsens ordförande Abdulahi Cadaani.

Under nationaldagen var det stor folkfest i Långnäsparken i Bollnäs. Pär Engman och Draupner underhöll med folkmusik och visor, och dagens konferencier var Karolina Klüft. Mellan låtarna korades Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Bollnäs kommun 2024.

Årets Företagare blev Ulf Dagh med företaget Motorcenter i Helsingland AB, ett företag som främst säljer skotrar, vattrenskotrar och fyrhjulingar.

Juryns motivering var:

Motorcenter i Helsingland AB är en ständigt växande verksamhet där företaget vuxit ur sina lokaler mer än en gång - det vittnar om att man vunnit kundernas förtroende och levererar produkter som ligger rätt i tiden och är efterfrågade.

I kundkretsen finns även lokala föreningar, där företaget förtjänstfullt gått in med samarbeten och sponsorskap.”

2. Årets F Bollnäs.jpg

Årets Företagare Ulf Dagh tillsammans med Företagarnas ordförande i Bollnäs, Peter Linzie, och kommunstyrelsens ordförande Abdulahi Cadaani.

– Det var oväntat. Jag var inte beredd på att få den här utmärkelsen. Jag är otroligt stolt och tacksam, och det är roligt för alla som jobbar hos mig. Jag står ju inte ensam. Vi har ett klimat på Motorcenter att vi bestämmer allt tillsammans. Alla har en röst. Det är kanske därför det gått bra. Priset delar jag med mina anställda, säger Ulf Dagh.

Han startade bolaget för snart tio år sedan och tog då över agenturen för de varumärkena han säljer. Redan då såg han en stor potential för verksamheten, och nu har de gått från att vara två personer till elva på företaget. 

– Handel ger inte någon jätteprofit, men har man rätt grejer är det lättare. Med bra service och kundmottagande är det svårt att misslyckas.

Hur tänker ni kring hållbarhet?

– När det gäller klimatet svårt eftersom vi säljer motorfordon. Där styr vi inte utvecklingen. Jag är dock övertygad om att de som jobbar på Motorcenter tycker att det är roligt. Vi har en låg personalomsättning. Det krävs nästan ett skoterintresse för att man ska kunna jobba här. Använder man skotrar själv är det lättare att hitta rätt åt kunden. Och har man intresset då stannar man kvar, säger Ulf Dagh.

Hur känner du för framtiden?

– Det är svårt att säga med världsläget och räntorna, men jag ser inte att verksamheten ska vika. Fritid får ju kosta. Man kan välja bort en resa för att investera i något man istället kommer att ha hemma.

Årets Unga Företagare blev Johan Karismaa, Bollnäs Rör AB, med motiveringen:

Som ny och i sammanhanget ung har företaget Bollnäs Rör AB snabbt etablerat sig i sin bransch. Omsättningen och resultatet visar på ett gediget arbete där man på bara några år lyckats växa med stor kraft, vilket visar på målmedvetenhet och engagemang.”

Årets unga företagare 2.jpegÅrets Unga Företagare Johan Karismaa tillsammans med Företagarnas ordförande i Bollnäs, Peter Linzie, och kommunstyrelsens ordförande Abdulahi Cadaani.

Om Årets Företagare

Organisationen Företagarna delar varje år ut Årets företagare för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer. Priset delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Regionens vinnare går vidare till den nationella finalen den 11 oktober i Stockholm.

Fler nyheter från Företagarna