För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Mod, uthållighet och entreprenörskap: Kvinnor samlades för inspirerande lunchträff

Publicerad 23 feb 2024
Under onsdagen var det dags för årets första träff för nätverket kvinnor på landsbygden. Det blev en minnesvärd och inspirerande upplevelse för alla deltagare.

Gävles konserthus var platsen där kvinnor från olika branscher samlades för att dela erfarenheter, bygga relationer och låta sig inspireras av varandra. En central gäst som lyfte evenemanget till nya höjder var Emelie "Flamman" Eklund, vars berättelse om mod, uthållighet och entreprenörskap fick många att lyfta på ögonbrynen och le.

Kastade sig in i en mansdominerad bransch

Emilie Eklund är en kvinna som arbetar i en bransch som traditionellt dominerats av män. Med sin bakgrund inom tunga fordon och farligt gods har hon kastat sig in i en värld där hon blivit en lysande stjärna. Från det ögonblick hon satt foten i en tankbil var kärleken för yrket omedelbar.

- Driven av nyfikenhet och en strävan efter mer kunskap så tog jag steget att utbilda mig vidare till ADR-instruktör, berättar Emelie och fortsätter:

- Så 2017 startade jag mitt företag Flamma Säkerhet & Utbildning där jag inte bara utbildar andra chaufförer utan även delar med mig av min passion för säkerhet och kunskap. 

Inspiration och förebild för entreprenöriella kvinnor

Att navigera i en mansdominerad bransch har inte varit utan sina utmaningar, men Emilie har stått stark. Hon har arbetat hårt för att bygga sitt företag samtidigt som hon tog anställning som yrkeslärare hos kommunen, där hon utbildar nästa generation lastbilschaufförer. I hela sju år har hon drivit sitt eget företag och fortsätter att vara en förebild för många kvinnor. Hennes passion för att skapa engagerande och lärorika utbildningar är en av hennes främsta drivkrafter.

Från sin bas i Kungsgården, där hon bor med sin familj, har Emilie byggt upp sitt företag och utbildar främst chaufförer i Gästrikland och Dalarna med omnejd.  
Hennes kurser täcker allt från regelverk kring tanktransporter till hantering av explosiva och radioaktiva ämnen.

- Genom att Emelie delar med sig av sin kunskap och sina erfarenhet har hon blivit en nyckelfigur inte bara inom sin bransch, säger Maria Tunhult, regionsamordnare på Företagarna. 

Träffen på Gävles konserthus blev en mötesplats där kvinnor kunde dela sina historier, utbyta kunskap och stötta varandra i sina olika entreprenöriella resor.

- Man kan säga att Emilie denna träff stod som en symbol för styrka, mod och framgång, och jag är helt säker på att hennes berättelse kommer att fortsätta inspirera kvinnor runt om i landet att följa sina drömmar och kämpa för sina mål, oavsett vilka utmaningar som må finnas på vägen, säger Maria avslutningsvis. 

Återkommande nätverksträffar hela 2024

Du kan redan nu boka tid för våra kommande luncher under 2024: 24/4, 19/6, 21/8, 23/10 & 4/12 Mer information om dessa tillfällen kommer.

Tipsa oss gärna om du har tips på trevliga ställen för våra lunchträffar samt om du har tips på en intressant kvinna och företagare på Landsbyggden i Gästrikland som kan berätta om sin verksamhet.

Fler nyheter från Företagarna