För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Här möts kvinnor från landsbygden för att nätverka

Publicerad 12 dec 2023
I ett år har kvinnor från Gästriklands landsbygd träffats för att inspireras, nätverka och samarbeta.
Erica Wheeler, initiativtagare till nätverket.

Ett företagarnätverk för kvinnor i Gästriklands landsbygd startades under hösten av Erica Wheeler, en blomsterbonde och entreprenör som driver Flora & Fabler, i samarbete med Företagarna Gävleborg och Leader Gästrikbygden. Nätverket är en mötesplats där kvinnor som driver företag på landsbygden kan träffas och inspirera varandra och denna gång avslutades årets träffar för en gemensam lunch på Högbo Bruk. 

Åsa Larsson om sin musikaliska resa

Ett trettiotal kvinnor, som representerar flera olika branscher i olika åldersspann kom för att inspireras, nätverka och dela med sig av sina erfarenheter.  Dagens lunchinspiratör var Åsa Larsson, som också går under artistnamnet Resmiranda. En mångfacetterad musiker och egenföretagare från Storvik. Som delade med sig av kulning innan lunchen ägde rum. Åsa jobbar även med körledning och konserter samt driver både egna musikprojekt och frilansar som musiker och pedagog. Hon har medverkat i radio, podcasts och TV och har bland annat kulat för kungafamiljen. Hennes videos har över 20 miljoner visningar på sociala medier. 

- En av mina stora drivkrafter är att utforska hur musik kan bidra till ett öppnare, tryggare och mer hållbart samhälle, berättar hon. 


Åsa Larsson om sin resa inom musiken.

Hennes körsångshappenings till förmån för trädplantering och andra sociala frågor har genom åren samlat mängder av människor till sång. Hennes kulningsturnéer genom skogen har skapat spännande möten mellan människor, natur, musik och lokalhistoria. Hon har släppt tre album och medverkat på diverse andra inspelningar. 2019 kom albumet ”For The Trees” med sånger inspirerade av miljörörelsen.

Nätverk, erfarenhetsutbyte och inspiration

Företagarnas regionsamordnare Maria Tunhult, som också är arrangör var väldigt nöjd med den senaste träffen:

- Det är otroligt inspirerande och en stor bredd från olika yrken! Det är veterinärer, hundpsykologer, redovisningsekonomer, blomsterbönder till de som jobbar med mathantverk och mycket mer, säger hon och fortsätter:

- Allt från unga till de som varit med länge och även de som gått i pension men som brinner för att föra kunskap vidare deltar. 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna