För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

De fick Gävleborgs finaste företagarpriser!

Publicerad 31 aug 2023
Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Gävleborg 2023 har korats. De lyckliga regionsvinnarna blev Roger Hydén och Niklas Pettersson, Enerco, samt Andreas Sjöberg, Spikat & Klart Gävleborg.

Det var under trevliga former på slottet i Gävle som Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Gävleborg 2023 utsågs under torsdagskvällen. Företagarnas regionchef Eva Cooper, Regionråd Patrik Stenvard och Landshövding Per Bill delade ut priset till de lyckliga vinnarna;

Andreas Sjöberg - Årets Unga Företagare i Gävleborg 2023

Redan under gymnasietiden lade denna entreprenör grunden till sitt företagande och visade en stark vilja att förverkliga sina affärsidéer. Sedan dess har företaget vuxit och blomstrat, och varje år fortsätter det att imponera.
 
Det som verkligen gör denna företagare till en förebild är det starka engagemanget för andra unga människors möjligheter att förverkliga sina drömmar och utvecklas personligt, och inspirera och vägleda andra unga företagare på deras resa.
Denna företagare har också visat ett starkt ansvar gentemot samhället och har agerat som en förebild genom att främja lokala initiativ, aktiviteter samt att ta emot praktikanter och nystartsjobbare. En annan imponerande aspekt är företagarens engagemang i hållbarhet och miljöarbete. Genom att köpa in material lokalt och minimera transportbehovet visar vår vinnare en strävan att vara så miljövänlig som möjligt.
 
Avslutningsvis är företagarens framgångar och ekonomiska tillväxt imponerande. Med en stadig ökning av omsättningen och en ökning av antalet anställda har företagaren visat på en stabil och hållbar tillväxt. Så bygger man för framtiden!
 
Det är med glädje vi vill presentera Årets Unga Företagare i Gävleborg, Andreas Sjöberg, Spikat & Klart Gävleborg.

Roger Hydén och Niklas Pettersson - Årets Företagare i Gävleborg 2023

Med sin oavbrutna strävan att betjäna och hjälpa sina kunder i alla situationer, samtidigt som de ständigt utvecklar, förändrar och utmanar, grundade dessa entreprenörer sitt företag. På bara några år har man etablerat sig som ett ledande företag inom sin bransch, gått från idé till verklighet, från 0 till väldigt många fler medarbetare och från tomma orderböcker till ett flertal partnerskap med välrenommerade kunder över hela Sverige. 
 
Trots den snabba resan finns hjärtat onekligen i bygden, vilket inte minst visar sig i stödet till olika föreningar och till skolans elever - men också hur man är en positiv kraft i den lokala ekonomin när andra aktörer går i konkurs. Personalvården är central, och den familjära känslan från småföretaget lever vidare, med en stor närhet till företagarna i ledningen, även då företaget växer snabbt. Hela affärsidén handlar om att minska slit-och -släng och förlänga livslängder, och man siktar på att vara en ledande aktör av hållbara tjänster där man hjälper kunderna på sin resa mot framtidens industri. 
 
Det är en imponerande resa och det är två imponerande företagare som vi nu utser till Årets företagare i Gävleborg. Varmt grattis Roger Hydén och Niklas Pettersson, Enerco.

Om Årets Företagare

Organisationen Företagarna delar varje år ut Årets Företagare för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer. Priset delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Regionens vinnare går vidare till den nationella finalen den 21 oktober i Stockholm.  
-------
 
Den regionala juryn bestod av:
 
Lina Renberg, Almi
Anna Leima, Ung företagsamhet
Maria Tunhult, Företagarna
Per Bill, Landshövding
Katrien Vanhaverbeke, Region Gävleborg

Fler nyheter från Företagarna