För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Eva Cooper om oroväckande tendensen: "Varslen ökar"

Publicerad 17 apr 2023
Antalet varsel i Gävleborg ökade kraftigt under årets första kvartal. En oroväckande tendens, menar Företagarnas regionchef Eva Cooper.
Det finns fler jobb och färre är inskrivna som arbetslösa i Gävleborg, enligt Arbetsförmedlingens senaste siffror.Men under årets första kvartal har varslen ökat, vilket är oroväckande tycker Företagarnas regionchef Eva Cooper:
 
- Företagare är kämpar och problemlösare, men just nu är pessimismen bland folk i allmänhet ovanligt stark och ja, företagare är också människor.

Låga länssiffror 

Enligt arbetsförmedlingen är arbetsmarknaden just nu inte särskilt påverkad av lågkonjukturen, trots att statisitken visar att länssifrran i januari-mars var 231 vilket är en kraftig ökning jämfört med samma period ifjol.
- Det är kärva ekonomiska tider och färre vågar ta steget från en anställning till att driva ett eget företag, säger Eva till GD.se och fortsätter:
- Det är synd eftersom varje jobb och varje jobbskapare behövs mer än någonsin just nu.

Företagare kämpar i krisen

Inflationen och räntorna slår redan hårt mot hushållen och blir det dessutom färre jobb kan det leda till en negativ spiral förklarar Eva Cooper vidare men lyfter perspektivitet att företagare är problemlösande kämpar som visat prov på detta tidigare, inte minst under pandemin.
 
- I tuffa tider när det är lägre tryck i verksamheten är det mindre riskfyllt att testa nya idéer, försöka hitta nya lösningar och inleda nya samarbeten. Så det gäller att inte bli nedslagen utan att använda tiden för utveckling, säger Eva Cooper avslutningsvis. 
Taggar
Fler nyheter från Företagarna