För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

De fick ta emot Gävles finaste företagarpriser under hyllningsgala

Publicerad 25 apr 2023
Under fredagskvällen korades Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Gävle 2023.
Foto: Nicoline Tengstrand

Det var under fredagen som den årliga företagargalan, Eldklotet, ägde rum inne i anrika Gasklockorna i Gävle. Närmare 100 gäster dök upp för att hylla det hängivna företagandet i kommunen. Konferencier var Företagarnas regionchef Eva Cooper.

- Vilken kväll! Otroligt många nya inspirerande företagare var nominerade till priser som Årets nyföretagare, Årets UF-företag, Årets unga företagare och Årets företagare, säger Eva. 

I år fick två drivna entreprenörer motta priset Årets Företagare. Det gick till Lars Hallenberg och Cornelis Schrieken, som tillsammans äger Sörby Handelsträdgård där de varje år driver upp miljontals tulpaner och andra blommor. 

- Vi är så glada över att få motta detta fina pris, sa vinnarna och svarade sedan på frågan om vad som väntar i framtiden:

- Vi lever i våra framtidsplaner just nu, sa de skämtsamt. 

Vinnarmotiveringen löd:
Nuvarande ägare förvaltar arvet i ett av Sveriges äldsta trädgårdsföretag, där man odlar och levererar miljontals tulpaner och andra blommor varje år från sin anläggning i Hagaström. Det visar de på ett utmärkt sätt att begreppet långsiktig hållbarhet ur alla tänkbara aspekter, och lönsamhet kan gå hand i hand.

Under kvällen tilldelades Fredrik Pettersson, som driver företaget Nautic shipping i Gävle, priset Årets Unga Företagare. Kvällen bjöd även på dansvänlig och fötrollande underhållning av det lokala coverbandet Extra Allt samt magikern Jakob Ljungkvist.  

Bakom galan står ett gäng drivna styrelsemedlemmar från Företagarna Gävle: Louise Deime Jutterström, Birgit Elonen, Anders Rönngren, Magnus Johansson och Göran Svensson.

- Tack alla Ni som deltog på galan och gjorde det till en fantastisk kväll, skriver de på föreningens officiella Facebook-sida. 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna