För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Älvkarleby kan bli årets nyföretagarkommun 2022

Publicerad 24 okt 2022
En gång om året utses Sveriges bästa kommun för nyföretagande. I år har Älvkarleby kommun chans att ta hem priset.
Foto: Älvkarleby kommun.

Älvkarleby kommun är en av åtta kommuner i Sverige som är nominerade till Årets Nyföretagarkommun 2022 uppger Arbetarbladet. Man baserar nomineringarna på hur många nya företag som har startats per tusen invånare från nyårsdagen 2021 till och med 30 juni 2021. Kommunerna kategoriseras enligt Sveriges Kommuner och Regioners (SKR) kommungruppsindelning där Älvkarleby ingår i kategorin pendlingskommun nära en större stad.

– Det vi ser nu är resultatet av flera års hårt arbete, säger näringslivschef Joakim Lundberg.

Företagarnas regionchef Eva Cooper tycker det är glädjande att Älvkarleby  går starkt framåt med nyföretagandet och nu står som en av åtta finalister

- Det är gynnsamt med ett högt nyföretagande för att skapa nya jobb som också bidrar till att finansiera välfärden i kommunen. Det har blivit enklare att starta ett företag i Sverige de senaste åren, men utmaningarna kommer ofta därefter – att växa och att bli framgångsrik i sitt företagande. Men att ökat nyföretagande är en bra början på en sådan resa, säger  Eva Cooper. 

Förutom titeln tävlar de nominerade kommunerna om 100 000 kr – pengar som ska användas till att inspirera, lyfta och stärka lokala entreprenörer. Bakom priset står Visma Spcs och Nyföretagarcentrum. Nu ska representanter från de båda organisationerna bedöma de nominerade kommunernas insatser för att få fler att starta företag och stärka entreprenörskapet.

Priset delas ut på Sveriges största mässa för nya företagare – Eget företag – den 28 oktober.

Fler nyheter från Företagarna