För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Prisregn inne i Mohlins bussgarage: Han blev Årets Företagare i Ljusdal

Publicerad 19 maj 2022
Det blev en pampig Årets Företagare-gala i Ljusdal när 2019 års vinnare agerade värdar.
Företagarnas ordförande Katarina Svender tillsammans med Årets Företagare i Ljusdal 2022 Klas Åke Sundberg.

Äntligen var det dags för Ljusdals företagsgala som efter två års pandemiuppehåll nu kunde äga rum igen. Denna gång blev det hos ett mycket uppskattat värdpar, nämligen 2019 års vinnare av Årets Företagare Robert och Kristina Mohlin. Galan höll till inne på Mohlins Bussars stora lager. Det minglades och skålades innan det blev dags för att hugga in i den välsmakade buffén från Ljusdals Golfrestaurang. Kvällen bjöd även på ljuva toner från ABBA-imitatörer.

Under kvällen var det dags för Företagarnas ordförande Katarina Svender att dela ut kvällens stora pris, nämligen Årets Företagare i Ljusdal 2022. I år stod det mellan de tre toppkandidaterna Malin Näsman, Whitemilk AB (Järvsö Créperi), Klas Åke Sundberg, Hälsinge Markentreprenad AB och Alice Nilsson, Studio Grön AB. Vinnaren blev Markentreprenadsägaren Klas Åke Sundberg. Det jublades högt inne i lokalerna samtidigt som konfettin haglade över den nykorade vinnaren. 

Men det var inte bara priset Årets Företagare som delades ut under kvällen utan även flera andra priser, bland annat korades Årets UF-Företag i Ljusdal. Det är Ljusdal i Centrum som arrangerar de återkommande prisutdelningarna av Årets Handelspris i fyra kategorier. Priser som lyfter upp företagare och anställda som gör insatser med det stora extra.

Det var närmare 170 engagerade gäster som var med under onsdagskvällen. Kvällens värdar hade dessutom gjort en unik tipspromenad med frågor både i och utanför bussarna. Resten av kvällen kantades av hyllningar till kommunens många företagare.

- Stort grattis till alla nominerade, finalister och vinnare - ni är förebilder, som ger inspiration, mod och självförtroende, och ni gör oss stolta över företagsamheten i vår kommun, säger ordförande Katarina Svender.

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna