För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Eva Cooper: "Småföretagare drabbas hårt av rekordsmitta"

Publicerad 26 jan 2022
Den ökade smittspridningen slår just nu hårt mot små- och medelstora företag i Gävleborg.

Den stora smittspridningen som just nu råder slår hårt mot länets små- och medelstora företag. Särskilt för de som får in smittan i verksamheten:

- Det är tuffare än någonsin just nu, säger Företagarnas regionchef Eva Cooper i en intervju med P4 Gävleborg. 

Kraftig oro bland länets företagare

Cooper menar att det finns en uttryckt oro bland företagare över den höga sjukfrånvaron och det bortfallet som blir när personal tvingas sitta i familjekarantän. För den som bedriver en mindre verksamhet med få anställda kan konsekvenserna bli förödande:

- Det är en sådan lavin just nu med smitta och också med väldigt tuffa karantänsregler. Ett sådant här tufft läge när det gäller sjukfrånvaro har det inte varit tidigare under pandemin, säger hon.

Enligt Eva Cooper är de nuvarande pandemistöden inte tillräckliga och hon menar att det krävs från ett regeringshåll att man omgående ser över de restriktioner som råder just nu:

- Är de rimliga i proportion till det man vill uppnå? Nu har vi haft pandemi i två års tid och det börjar växa en stor uppgivenhet.

Bör utvädera restriktionerna

En genomgående utvärdering av de restriktioner som är och har varit borde ses över med omedelbar verkan säger Eva och lyfter bland annat öppningstiderna för krog- och restaurangbranschen som ett exempel. 

- Är det verkligen så att sluta servera 20.30 verkligen kommer att leda till det man vill uppnå? 

Fler nyheter från Företagarna