podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Här är kommunerna som hade bäst tillväxt i Gävleborg 2022

Publicerad 22 dec 2022
Hudiksvalls kommun vinner utmärkelsen Bästa Tillväxt 2022 i Gävleborgs län. På andra och tredje plats kommer Hofors respektive Söderhamns kommuner.

Varje år delar Syna ut priset Bästa Tillväxt till den kommun i varje län där företagen växer bäst. I Gävleborg är det Hudiksvalls kommun som  tilldelas den fina utmärkelsen Bästa Tillväxt 2022.

Prisas för sin tillväxt

Mitalee Kotak, som är näringslivschef i Hudiksvall, är givetvis nöjd med att finnas med i toppen bland de kommuner i Sverige som har en stark näringslivsutveckling och avslöjar att det ligger mycket arbete bakom framgången: 

- Vi har tillsammans med representanter för kommunen och näringslivet jobbat strategiskt och målmedvetet för att skapa bättre förståelse för näringslivets behov och möjlighet att utvecklas.

Stark samverkan 

Trots att Hudiksvall är en relativt liten kommun, i det närmaste 38 000 invånare, har man över 120 exporterande företag. Vidare lyfter Mitalee att företagen är bra på att samverka med varandra. 

- Att hjälpa till där det behövs även över olika branschgränser. Något som blev särskilt tydligt under Coronapandemin då man månade om varandra, säger han. 

Tätt efter Hudiksvalls kommun kommer Hofors på en andra plats följt av Söderhamn som tar hem bronsmedaljen. Företagarnas regionchef, Eva Cooper, slår ett slag för alla lokalföreningar som är med och bidrar till det goda företagsklimatet i regionen:

- Företagarnas lokalföreningar betyder mycket för det lokala företagsklimatet, och mår företagen i Gävleborg bra, mår Gävleborg bra. Ideellt aktiva företagare som på sin fritid engagerar sig i näringslivsråd, i att uppmärksamma kommunen med vad som kan förbättras och vad som fungerar väl och som dessutom ordnar viktiga nätverksträffar lokalt gör skillnad. Det är otroligt häftigt! Och ju fler vi fler desto mer kan Företagarna påverka.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna