För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

De fick Gävleborgs finaste företagarpriser

Publicerad 30 aug 2022
Årets Företagare i Gävleborg tilldelas Michael Lindberg på klädföretaget Lindbergs AB. Segern i kategorin Årets Unga Företagare gick till Louise och Tim Jansson som driver nätbutiken Tinybuddy AB.

 Under trevliga former på slottet i Gävle utsågs under tisdagskvällen de prestigefulla priserna Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Gävleborg 2022. På plats var Företagarnas regionchef Eva Cooper, Regionråd Marie-Louise Dangardt och Landshövding Per Bill som tillsammans delade ut priserna till de lyckliga vinnarna.

I år gick Årets Företagare till Michael Lindberg som är grundare av det populära klädföretaget Michael Lindbergs AB som han grundade redan 1994. Michael har sin son att tacka för sin affärsidé då han lät tillverka varma sköna tossor och vantar i älgskinn för att värma sin sons frusna fötter och händer. I dag är Edsbynsföretaget ett välkänt märke i Sverige som lägger stort fokus på att kvalitét och att värna om miljön. 


Michael Lindberg.

Vinnarmotivering Årets Företagare:

Redan från de första stegen, som togs i garaget, fanns samhällsansvar och miljötänk med i mönstret. Idéen kom från behoven i den egna familjen, men var onekligen skalbar. Från liten växte sedan Årets företagare sig stor, precis som kunderna. Kvalitet och stabilitet och utan dåligt väder kommer hyllningarna från hela landet, där alla storlekar numera kan hitta sin grej. Med stor charm fångar företaget upp det lokala i sin kommunikation, utan joll. Det är precis i grundarens anda. Men nu’läll, från byn till Stockholm.

Fler priser delades ut under kvällen. Årets Unga Företagare blev 2022 blev Louise och Tim Jansson som tillsammans driver nätbutiken Tinybuddy AB. Gävleföretaget grundades 2016 och är en av Sveriges mest populära webbshoppar för djurälskare. 


Louise och Tim Jansson.

Vinnarmotivering Årets Unga Företagare:

En riktig raket som årligen fördubblar sin försäljning skapades av duon Årets unga företagare vid köksbordet. Där var tanken att det skulle vara en hobbyverksamhet från början, men snart var inte sovrummet nog att använda som lager. Inte heller resten av huset. En kreativ och noggrann person med stor kunskap om produkten har tillsammans med en erfaren teknisk utvecklare skapat en riktigt framgångssaga, med nya stora lokaler, en hel del anställda och ett imponerande driv. I dag är man tvåa i Sverige, och nu blir man etta i Gävleborg!

Michael, Louise och Tim har nu kvalificerat sig för att tävla om titeln Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Sverige som äger rum den 14 oktober i anrika nobelbanketten Blå Hallen i Stockholms stadshus.

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets  Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Unga Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna