podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Eva Cooper om Gävle-Sandviken Företagarvecka: “Oerhört efterlängtat”

Publicerad 11 nov 2021
Nästa vecka är det dags för Gävle-Sandvikens gemensamma Företagarvecka. Ett efterlängtat samarbete som sedan länge efterfrågats av kommunernas näringsliv.
Foto: Shutterstock

Företagarveckan är ett initiativ av Gävle och Sandvikens kommun där Företagarna Gävleborg är samarbetspartner. Företagarnas regionchef Eva Cooper hoppas på att under veckan få se en blandad publik. Men hon flaggar för en utmaning som kan göra det svårt för vissa att närvara: 

- Många företagare jobbar ju vid den här tiden på dygnet och har ofta fullt upp med sina verksamheter men det kommer förhoppningsvis finnas något som går att delta i , säger hon i en intervju med P4 Gävleborg. 

Stort symbolvärde 

Det är många företagare i Gävle och Sandviken som samarbetar men att kommunerna går ihop och skapar den här typen av evenemang är ovanligt.  Och det menar Eva Cooper har ett extremt stort symbolvärde:

- En viktig poäng är att det är väldigt stort att Gävle och Sandviken äntligen gör någonting tillsammans, för det är en gärdsgård som definitivt har behövts rivas sedan länge, förklarar hon och fortsätter:

- Och då hoppas vi också att många beslutsfattare, både lokalt och regionalt, tar tillfälle att träffa och också lyssna på många av de företagare som deltar med i panelerna.

Ett ständigt och återkommande inbyggt dilemma är att många av de frågor som lyfts upp är viktiga för företagare men många kan inte närvara på vid här typen av arrangemang i brist av tid. Men oavsett finns det ett stort värde i Företagarveckan säger Cooper:

- Det är med små, små steg som vi går framåt, vi kommer inte att kunna nå varenda företag på en gång men några stycken och det kan i sin tur leda till ringar på vattnet. Positiva möten, nya idéer och affärer, är något av det vi hoppas den här veckan ska kunna bidra med. 

Tjuvstartar redan på måndag

Eva berättar även att Företagarna tillsammans med Svenskt Näringsliv har valt att tjuvstarta redan på måndag:

- Vi arrangerar en förfest-frukost med lite andra frågor som våra medlemmar har på agendan. Vi har bjudit in den politiska majoriteten och oppositionen i Gävle och Sandviken, våra lokala företagarföreningar men även också några av de mest framstående idrottsföreningarna där vi ska lyfta några av våra medlemmars hjärtefrågor. Bland annat om hur vi får företagandet att blomsta i regionen och belysa för våra politiker och beslutsfattare vilken otroligt attraktiv plats det här är, säger hon avslutningsvis.

Fler nyheter från Företagarna