För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Emma Sommare om storsatsningen: “Har skapat arbetstillfällen”

Publicerad 9 mar 2021
Äntligen kom den stora dagen då Emma och Jonas Sommare fick slå upp portarna till sitt nylanserade familjeföretag Sommare Profil AB. Ett företag som kom till i kölvattnet av pandemin.
Foto: Privat.

I krisen kommer möjligheterna. Emma Sommare förverkligade nyligen drömmen om ett kundfokuserat familjeföretag. I dag, knappt ett halvår senare, är de fyra anställda och har öppnat en fysisk butik till det nystartade profilföretaget Sommare Profil AB.

Inspirerades av sin mamma

Resan började när Emmas mamma Mona Andersson Waller år 2000 startade upp Brodyrbolaget AB. Mona reste till Thailand på en affärsresa med målet att importera och skräddarsy kostymer men av en slump halkade hon över en brodyrmaskin:

- Efter 30 år med trygg anställning blev min mamma av med sitt jobb till följderna av en omorganisering, säger Emma och fortsätter:

- Mamma var 52 år vid tillfället men såg det snarare som en möjlighet än en förlust, resten är historia.

Tog äntligen steget

Sedan 15 års ålder har Emma följt med i sin mammas företagarresa och under hösten stod det klart - nu ville även hon förverkliga sin livslånga dröm. 

- Brodyrbolaget AB har sedan år 2000 arbetat som underleverantör till profilföretag i regionen samt haft en del egna slutkunder. I och med pandemin blev vi påverkade av branschens tuffa slag, mindre jobb kom in till Brodyrbolaget och konsekvensen av detta skapade Sommare Profil AB, säger Emma och tillägger:

- Att ha egen förädling av både tryck och brodyr inhouse är i dag unikt. Vår passion är att jobba med kunden från idé till färdig produkt och det kan vi nu göra i och med vår nyöppnade butik och produktion under samma tak, säger Sommare. 

Skapar arbetstillfällen

Sommare Profil AB växer för var dag som går. Tack vare långsiktiga kundsamarbeten har de även kunnat anställa personal på heltid:

- Jag är så glad över att vi vågade ta steget och såg vad som fattades på marknaden. Det vi gör just nu är så kul och det skapar även arbetstillfällen.

Det som driver Emma Sommare i företagandet är möjligheten att kunna skapa en tillvaro som passar just henne och hennes familj.

- Mina barn är högst delaktiga, det här är hela familjens företag. Barnen älskar att vara med och inspirerade oss till att göra samarbeten med influencers, säger hon och skrattar till. 

Känner sig tacksam

Emma är ödmjuk och tacksam över allt stöd hon fått av både närstående och kunder.

- Jag visste att det var hit vi skulle under alla år och jag är bara så glad att vi nu tog steget. Jag kan knappt tro att vi äntligen är här efter alla år av längtan, säger Sommare.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna