För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Lokala hjältar - Johan Dahl inspirationsföreläsaren som sadlat om till coronacoach

Publicerad 12 jan 2021
Johan Dahl har många års erfarenhet av att coacha småföretagare till framgång. Han har författat flera böcker och är ofta ute och föreläser. Men likt många andra entreprenörer har även han tvingats ställa om i pandemin. Och det gör han med bravur.

Det har varit ett minst sagt annorlunda år, hur var 2020 för dig Johan? 
- Min största inkomst kommer ifrån föreläsningar och det har ju inte varit en särskilt glimrande affärsidé så här i corona tider. Jag har tappat cirka 75 % av min omsättning men fördelen är att jag istället har kunnat lägga mer fokus på affärscoaching.

Spännande, berätta gärna lite mer!
Förutom flera ”normala” uppdrag kring kundernas ledarskap och försäljning har jag har fått förtroendet att kliva in och hjälpa företag att komma på fötter igen under pandemin, coronacoaching kallar jag det för. Jag ger dem verktyg och tar fram en långsiktig plan för hur de ska nå sina mål. 

Finns det någon kund som varit nära att gå i konkurs?
- Ja, flera av dem som kommer till mig har det tufft. Därför är det så givande att se hur en verksamhet går att rädda genom omprioriteringar. En tidigare kund berättade nyligen för mig att de inte hade överlevt utan mitt stöd, säger Johan med värme i rösten. 

Vilket otroligt viktigt och meningsfullt arbete du gör!
- Det känns bra att kunna vara behjälplig i kristider som dessa. Även jag har fått vända upp och ner på min egen verksamhet och det har lett till någonting bra. 

Vad hoppas du på ska ske 2021?
- Att återgå till det "nya normala" igen. Jag längtar efter mötet med människan. Visst går det att hålla föreläsningar online men inget slår känslan och dynamiken som uppstår när man är tillsammans.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna