podcast news play företagaren I media förmån faq

Här är kommunerna som hade bäst tillväxt i Gävleborg 2021

Hofors kommun vinner utmärkelsen Bästa Tillväxt 2021 i Gävleborgs län. På andra och tredje plats kommer Söderhamn respektive Bollnäs.
Publicerad 21 dec 2021
Företagarnas ordförande i Hofors, Madelén Marklund är stolt över kommunens företagare.

Varje år delar Syna ut priset Bästa Tillväxt till den kommun i varje län där företagen växer bäst. I Gävleborg är det den gamla brukskommunen Hofors som tilldelas den fina utmärkelsen Bästa Tillväxt 2021.

Kjell Johansson som är vd för näringslivsbolaget Entré Hofors, som är kommunens externa kommunikation när det gäller frågor kring besöksnäring, berättar att mycket av näringslivet fortfarande kretsar kring det kända stålverket, Ovako, och att det i sin tur resulterat i fler jobb i form av olika service funktioner.

- Det är precis vad som sker i Hofors där många företag som arbetar som underleverantörer till Ovako också gått bra, expanderat och varit i behov av att utöka sin personalstyrka, säger Kjell till Syna och fortsätter:

- Vi utvärderar också en satsning på ett science center med inriktning metaller och mineraler, för att väcka intresse bland ungdomar att senare söka sig till den sektorn som alltid varit och fortfarande är hjärtat i Hofors.

Hyllar kommunens företagare 

Företagarnas ordförande i Hofors, Madelén Marklund, är mycket glad över att Hofors lägger sig överst på listan och passar på att hylla kommunens alla företagare:

- Jag tycker att det är väldigt roligt att Hofors utmärks sig med Bäst tillväxt i länet. Ett stort grattis till alla härliga företagare som gjort det möjligt. Ett styrkebesked efter en extra tuff period, med tanke på Coronapandemin, säger hon och tillägger:

- Det här gör att man kan se på framtiden som att den andas optimism och utveckling av näringslivet i Hofors Kommun. Och ännu en gång ett stort grattis till de 18 stycken företag som utmärkt sig genom att uppfylla samtliga kriterier. Man blir så stolt så att man nästan går sönder.

Söderhamn och Bollnäs kniper andra och tredjeplatsen

Tätt efter Hofors kommun kommer Söderhamn på en andra plats följt av Bollnäs som tar hem bronsmedaljen. Företagarnas regionchef i Gävleborg, Eva Cooper, slår ett slag för alla lokalföreningar som är med och bidrar till det goda företagsklimatet i regionen:

- Företagarnas lokalföreningar betyder mycket för det lokala företagsklimatet, och mår företagen i Gävleborg bra, mår Gävleborg bra. Ideellt aktiva företagare som på sin fritid engagerar sig i näringslivsråd, i att uppmärksamma kommunen med vad som kan förbättras och vad som fungerar väl och som dessutom ordnar viktiga nätverksträffar lokalt gör skillnad. Det är otroligt häftigt! Och ju fler vi fler desto mer kan Företagarna påverka.

Företagarna gör verklig skillnad, gå med du också! 

Fler nyheter från Företagarna

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.