podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Eva Cooper: "Företagarna i Gävleborg hoppfullast i Sverige"

Publicerad 6 apr 2021
Enligt Eva Cooper är småföretagare experter på att hitta nya innovativa lösningar och inte minst nu under pandemin. Hon är därför optimistisk när hon intervjuas under förmiddagsprogrammet i P4 Gävleborg på annandag påsk.
Eva Cooper är precis som företagarna i Gävleborg optimistisk för framtiden.

Under pandemin har många konsumtionsmönster förändrats. Nu när besöksnäringen blivit åtstramad har intresset för hus och trädgård ökat, säger programledaren Kristian Bruce Bolinder i Förmiddag i P4 Gävleborg och frågar Företagarnas regionchef Eva Cooper vad hon tycker om detta:

- Vi får vara tacksamma att allt inte står helt still. Det är jättebra att det finns företag som har en stark ekonomi just nu, säger hon.

Mycket hoppfull

Enligt Cooper kommer restriktionerna förhoppningsvis lätta upp så snart vaccinationerna spridit ut sig över landet.

- Då är det ju väldigt bra om många har fått behålla sina jobb och att det finns pengar kvar så att företagen som drabbats hårt förhoppningsvis kan boostas upp snabbt, förklarar regionchefen. 

Gävleborgs län har klarat sig lindrigt

Vidare frågar Kristian Eva Cooper hur hon själv skulle beskriva vilken påverkan pandemin har har haft på länets näringsliv. 

- Gävleborg har klarat sig lindrigt till skillnad från andra län i Sverige. Det är besöksnäringen som har drabbats hårdast, säger hon. 

I Småföretagsbarometern från 2020 visade det sig att Gävleborgs läns småföretagare var de enda i landet som kände sig optimistiska för framtiden:

- Det är oerhört bra och det ger en positiv kraft när det är dags att starta igång landet igen, menar Eva. 

Stark industri gynnar småföretagen

Det är tack vare att industrin i länet är stark och klarat sig bra som många småföretag också stått på stabil grund.

- Flera av de mindre företagen är underleverantörer till de större verksamheterna i Gävleborgs län vilket har lett till att de klarat sig under pandemin.

Eva Cooper ser dock allvarsamt på de verksamheter som drabbats hårt eller gått omkul. Inte minst besöksnäringen som minskat med 30 procent.

- Det finns många orosmoln kvar. Besöksnäringen är en viktig ungdomsarbetsgivare och skapar många instegsjobb, det är mycket bekymrande, uppger hon. 

Företagare är problemlösare

Avslutningsvis frågar P4 Gävleborgs programledare hur Eva ser på företagarnas möjligheter efter pandemin:

- Företagarna är till sin natur kreativa och innovativa problemlösare. Det kommer komma mycket spännande saker framöver, säger Cooper och tillägger:

- Jag delar hoppfullheten för det är den kraft vi alla behöver ha.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna