För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Debatt: Finansiera Gästriklands småföretag så de kan finansiera Sverige

Publicerad 6 apr 2021
Pandemin har gjort att många företagare i Gästrikland har satt sina framtidsplaner på paus. Något som både är bekymmersamt och ger hela kommunen huvudvärk skriver Eva Cooper i ett debattinlägg.
Foto: Micheile Henderson

En ny rapport från Företagarna visar att det framför allt är de viktiga företagen i uppstarts – eller tillväxtfas som dragit ner på sina investeringar under pandemiåret 2020. Det här vet vi är företagen som kan bli det nya Sandvik, Ovako eller Billerud Korsnäs och alltså få stor betydelse för välfärden i hela Gävleborg, skriver Företagarnas regionchef i Gävleborg, Eva Cooper och Daniel Wiberg, chefsekonom på Företagarna i en debattartikel på GD.se.

Stöd och anpassade lösningar

Vi lever nu i osäkra tider. Men när företagare vågar satsa får de ändå kämpa i motvind. Företagarnas rapport visar att hela sju av tio företag som sökt extern finansiering under 2020 tycker att det varit svårt eller väldigt svårt att få ett lån eller ta del av riskkapital.'

För att råda bot på problematiken behöver våra politiker, lokala bankkontor och andra investerare i regionen en ökad kunskap om småföretagens förutsättningar. De små och växande företagen i Gästrikland behöver lösningar som är anpassade till deras storlek och verklighet.

4 av 5 jobb

Småföretagen under de senaste 20 åren stått för fyra av fem nya jobb i den svenska ekonomin. Hur djupa och långvariga effekterna av pandemin blir avgörs därför till stor del av hur utvecklingen i de småföretagen blir.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna