För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Gävleborgsbänken drabbade samman i en företagsam halvtidsdebatt

Publicerad 14 sep 2020
Det blev en spännande och intressant halvtidsdebatt ledd av Madeleine Böhnke, ordförande Företagarna Bollnäs och Lotta Pettersson, regionchef Svenskt Näringsliv i Söderhamn idag.

Deltog gjorde Anders W Jonsson (Centerpartiet), Lars Beckman (Moderaterna), Patrik Lundqvist (Socialdemokraterna), Seppo Laine ( Vänsterpartiet) och Roger Hedlund (Sverigedemokraterna).

De ämnen som diskuterades var bl. a hur förutsättningarna för unga som drabbats av konsekvenserna av pandemin genom t ex arbetslöshet kan förbättras, hur krångliga regelbördor för egenföretagare kan förenklas (bl a 3:12) och digitaliseringen, både vem som bär ansvaret för utrullning av fiber och hur länet kan jobba med att dra nytta av Microsofts etablering.

Debatten leddes av Madeleine Böhnke, ordförande Företagarna Bollnäs och Lotta Pettersson, regionchef Sveriges Näringsliv.

- Det var otroligt roligt och intressant att hålla i debatten. Det var bra stämning bland debattdeltagarna och det märktes att dom är väl insatta i frågorna från sitt håll, sade Madeleine Böhnke efter debatten.

- Debatten visar värdet av att politikerna behöver ha en bra och regelbunden dialog med oss företagare för att hålla sig insatta i hur deras beslut påverkar oss i vår vardag. Självklart går åsikterna isär, men det kom också upp viktiga frågor där det fanns en gemensam syn trots olika partiflaggor. Det borde underlätta till snabbare beslut, som gynnas oss företagare i slutändan, avslutade Madeleine.

Debatten som sändes live, finns nu att se i repris på helahälsingland.se

https://www.helahalsingland.se/artikel/tv-lanets-riksdagspolitiker-debatterade-i-halvtid-se-debatten-har

Fler nyheter från Företagarna