För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Uppsalarestriktioner - ytterligare ett slag mot näringslivet?

Publicerad 22 okt 2020
Regionerna har nu fått mandat att upprätta lokala allmänna råd. Skärpta råd från smittskyddet i Uppsala märks både i Skutskär och Gävle. På en del företag väntas skillnaden inte bli så påtaglig då man sedan tidigare anpassat eller ställt om verksamheten.

När regionerna nu har fått mandat att besluta om utökade restriktioner beroende på hur smittspridningen ser ut lokalt hoppas myndigheterna att man ska kunna få ner spridningen av coronaviruset.

Idag börjar folkhälsomyndighetens och smittskyddet i Uppsalas nya och strängare restriktioner att gälla. Uppsalabor uppmanas att under två veckor undvika kollektivtrafik och begränsa den fysiska kontakten till de man bor med. De nya restriktionerna ställer också krav på att verksamheter och arbetsgivare underlättar för alla att följa råden i den mån det är möjligt.

Eva Cooper, regionchef Företagarna i Gävleborg, tror att det kommer att påverka medlemsföretagen.

- Särskilt i den södra delen, vi är så sammanlänkade med Uppsala, säger hon till Gefle Dagblad.

Det handlar om uteblivna luncher, take-away kaffet, arbetspendling såväl som affärskontakter. Hon räknar med att få en mer konkret bild av vilka effekterna väntas bli för näringslivet under det extrainsatta möte som landshövdingen kallat till imorgon.

Läs artikeln i GD.se

Fler nyheter från Företagarna