För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Rött ljus för regeringens gröna bilförslag

Publicerad 8 okt 2020
Företagarnas Eva Cooper och Philip Thunborg är kritiska mot regeringens förslag om grön återhämtning slår hårt mot landets företagare. Detta i en debattartikel i Gefle Dagblad.
foto: Eva Cooper, regionchef Företagarna Gävleborg

Företagarnas Eva Cooper och Philip Thunborg är kritiska  mot regeringens förslag om grön återhämtning slår hårt mot landets företagare. Detta i en debattartikel i Gefle Dagblad.

Klimatfrågan är viktig för småföretagen i Gävleborgs län och många har redan anpassat sin verksamhet för att vara en del av omställningen mot en mer klimatsmart ekonomi.

Tyvärr läggs politiska förslag som slår hårt mot företagare, och infrastrukturen är långt ifrån tillräcklig - när det kommer till laddning närmast obefintlig  i många delar av landet. I hela Gävleborgs län finns 270 laddpunkter, och möjligheten att tanka biogas är extremt begränsad. Gällande biogasen framgår det i en rapport som publicerats inom projektet RATT-X (Regionala Alternativa Teknologier för Trafiken i X-län) på Högskolan i Gävle att många företag i regionen är intresserade av biogas som transportbränsle, men då tankställen saknas har deras intresse inte kunnat förverkligas.   

Företagare som har gjort ett aktivt val och investerat i bilar som är bättre för miljön straffas. Politiken bör hjälpa dem i detta, inte motarbeta dem.

Om detta skriver Eva Cooper, regionchef Företagarna Gävleborg och Philip Thunborg,  Företagarnas expert hållbarhet och infrastruktur

Läs hela artikeln här

Fler nyheter från Företagarna