För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Framför - Framgångsrika företag i Gästrikland

Publicerad 30 okt 2020
Hallå där Elena Ahmadi, universitetsadjunkt och doktorand på Högskolan i Gävle och projektledare i projektet Framför - Framgångsrika företag i Gästrikland.

Framför - Framgångsrika företag i Gästrikland fyller 20 år i år. Berätta mer! 

- Projektet är ett samarbete mellan Högskolan i Gävle, Företagarna Svenskt Näringsliv samt kommuner i Gästrikland (Gävle kommun, Sandvikens kommun, Hofors kommun och Ockelbo - Plats att växa).

Varje år, sedan 2000 delar projektet ut en utmärkelse till 50 företag. Studenter inom Ekonomutbildningen intervjuar nominerade företag och en lista på 50 mottagare sammanställs årligen.

Det är annorlunda i år?

- Ja, dels så fyller vi 20 år så det är självklart speciellt. Framför är ett projekt som vi är mycket stolt över att ha på högskolan. Det är unikt i Sverige. Corona-krisen medför såklart att vi inte kan fira så som vi traditionellt gör med middag på Gävle Slott och diplomutdelning av landshövdingen, istället firar vi med att respektive kommuns näringslivskontor gör mindre och corona-anpassade utdelningar. Bra jobbat alla företagare, ni är värdefulla för oss alla!

Vad anser företagarna själva?

- Att träffa studenter som ställer frågor ur olika perspektiv ger också en chans att reflektera över sitt företagande, vilket brukar uppskattas.

Men det finns även en långsiktig nytta med projektet?

- Absolut, i arbetet har det samlats mycket material om framgångsrika företag i Gästrikland. Svaren används kontinuerligt i ett långsiktigt forskningsprojekt inom hälsofrämjande och effektivt ledarskap.

Det finns ett pågående doktorandprojekt inom ämnet arbetshälsovetenskap som är kopplat till Framför. I min avhandling undersöker jag ledarskap, hälsa och arbetsmiljö i de företag som har varit nominerade för utmärkelsen. Frågor om arbetsmiljö berör många. Vi behöver förstå småföretagens förutsättningar bättre.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna