För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

För få trafikpoliser på Gävleborgs vägar

Publicerad 28 okt 2020
Godstransporterna ökar men trafikpoliserna blir allt färre. Eva Cooper och Carina Ahlfeldt uppmanar nu myndigheterna att agera.

Vi har under de senaste decennierna beskådat en markant ökning av godsmängder på svenska vägar. Vi är beroende av transporterna och åkeribranschen är mycket viktig för samhället. Den polisiära närvaron och förmågan att upprätthålla de omfattande regelverk som styr åkerierna lyser med sin frånvaro.

Företagarna har länge efterfrågat skärpta kontroller av oseriösa aktörer inom åkeri. Med polisens mål om 10 000 fler poliser till 2024 är givetvis positivt men detta måste även innebära att vi får se fler poliser i trafiken.

I början av augusti stals ett halvt ton ammunition från en lastbil som var på väg mellan Tyskland och Sverige. Det rörde sig om hela 52 000 skarpa patroner som sannolikt kommer hamna i händerna på kriminella i vårt land. 

Vi förväntar nu oss drastiska åtgärder för att få bukt med brottsligheten, ökad trafiksäkerhet och att det säkerställs att det råder sund konkurrens och goda villkor för alla i åkeribranschen. Men vi inte råd att vänta på utredningar och långa processer. Därför är det av största vikt att alla berörda myndigheter gör sitt yttersta redan idag - och så även Gävleborgs län. Här är dialog med företagen inom åkerinäringen en viktig början.

Om detta skriver Eva Cooper, regionchef, Företagarna Gävleborg och Carina Ahlfeldt, regionchef, Sveriges Åkeriföretag region mitt.

Läs hela artikeln i Arbetarbladet

Fler nyheter från Företagarna