headphones newspaper video-player

Stolthet över Hälsinglands företagare

Mer stolta hälsingare kan stimulera näringslivet. 
Publicerad 30 nov 2020

Hälsingland är kanske inte känt för sina stora, internationella industriföretag. På Hela Hälsingland  lyfts ett par lokala jättar som sticker ut.

Man har tittat på samtliga aktiebolag med angivet säte beläget i regionen. Av alla företag är majoriteten mindre och lokala aktörer. Det finns emellertid några jättar som sticker ut med omsättning på flera hundra miljoner till över en miljard kronor.

- Vi har allt från stora internationella företag till små enskilda företagare. Sedan har vi också en stor midja med de medelstora företagen, som till exempel Hiab, Sunfab och Oilquick, berättar Roger Sundström, vd på HNA 

Eva Cooper, regionchef Företagarna Mellansverige menar att många hälsingebor är stolta över företagen. 

Sundström lyfter behovet av att fler blir ännu mer stolta över företagen och att företag och myndigheter i sin tur blir duktigare på att kommunicera det. På så vis kan kan man få fler att förstå att det finns spännande arbetsplatser på lokala företag.

Cooper framhåller vikten av bättre samverkan mellan skola och näringsliv. Där menar hon att Ung Företagsamhet fyller en viktig funktion. Hon nämner även starta eget-kurser hos Nyföretagarcentrum som en annan viktig del för ett välmående företagsklimat med låga trösklar.

- Även om många identifierar entreprenör som ett statusyrke, är det ibland svårt att förstå vad det krävs för att ta sig dit och vad det egentligen innebär, säger Eva Cooper.

Läs hela artikeln på helahalsingland.se

Fler nyheter från Företagarna

Småföretagare tar över när Findus ger upp

Efter 20 år tillsammans på Findus blev Bengt Gunnarsson och Göran Claesson av med jobbet. Nedläggningen av det anrika företaget var oväntad. Men slutet på anställningen blev början till egen verksamhet. Nu satsar de på närodlad frukt och grönt i nordvästra Skåne.

Korttidsstöd öppet för ansökan

Ansökan om stöd till korttidsarbete är sedan den 29 mars öppen igen. Företagarna tagit fram ett verktyg så att du kan räkna ut korttidsstöd per anställd.

Guide: Våga ta steget!

Pandemin fick Jokkmokks världsberömda marknad att växla från folkmyller till webbhandel. Det visar hur det digitala klivet kan rädda såväl företag som 416-åriga traditioner.

Plötsligt var ”Nowhere” överallt

Dryck som ändrar samhällets inställning till alkohol i en unik restaurangupplevelse i skogen. Det är eventet som nominerats till ett prestigefyllt pris. Fast egentligen handlar ...

”Pandemin är som en tidsmaskin”

Per Schlingmann har tillsammans med Kjell A Nordström skrivit boken Corona Express som beskriver hur covid-19 blivit en förändringskraft som påverkat villkoren för människor, företag och samhällen.

Sju förslag för bättre miljöpolitik

Miljöpolitiken måste ge rätt incitament. Hållbarhet får inte ses i ett motsatsförhållande till rörelsefrihet, ökat välstånd, tillväxt och ekonomisk aktivitet.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor