headphones newspaper video-player

Kommuner behöver spendera mera

Att köpa något av en lokal leverantör istället för att göra det själv kan vara just det som gör att lokala företag slipper gå omkull, menar Företagarna.
Publicerad 19 nov 2020

En vanlig missuppfattning är att de flesta kommuner är mycket små. I själva verket är kommunerna de största arbetsgivarna i samtliga kommuner i Gävleborgs region. På så vis blir det också tydligt vilken viktig roll kommunen har i krisen när det kommer till att stötta de lokala företagen. 

I dessa tider är det av största vikt att kommunerna inte tappar takten i sina inköp. De offentliga inköp som planerats måste genomföras och upphandlingar och andra investeringar växlas upp.

Lokala företag som är beroende av kommunen som kund behöver stimulans, de behöver kommunen som kund och kommunen behöver företagen. Nu måste kommuner och regioner göra vad de kan för att fler företag inte ska behöva gå omkull.

Om detta skriver Företagarnas Eva Cooperregionchef Gävleborg, Pontus Lindströmexpert lokalt företagsklimat och Magnus Johansson, expert offentlig upphandling och konkurrens

Läs hela artikeln i Gefle Dagblad här

Fler nyheter från Företagarna

Småföretagare tar över när Findus ger upp

Efter 20 år tillsammans på Findus blev Bengt Gunnarsson och Göran Claesson av med jobbet. Nedläggningen av det anrika företaget var oväntad. Men slutet på anställningen blev början till egen verksamhet. Nu satsar de på närodlad frukt och grönt i nordvästra Skåne.

Korttidsstöd öppet för ansökan

Ansökan om stöd till korttidsarbete är sedan den 29 mars öppen igen. Företagarna tagit fram ett verktyg så att du kan räkna ut korttidsstöd per anställd.

Guide: Våga ta steget!

Pandemin fick Jokkmokks världsberömda marknad att växla från folkmyller till webbhandel. Det visar hur det digitala klivet kan rädda såväl företag som 416-åriga traditioner.

Plötsligt var ”Nowhere” överallt

Dryck som ändrar samhällets inställning till alkohol i en unik restaurangupplevelse i skogen. Det är eventet som nominerats till ett prestigefyllt pris. Fast egentligen handlar ...

”Pandemin är som en tidsmaskin”

Per Schlingmann har tillsammans med Kjell A Nordström skrivit boken Corona Express som beskriver hur covid-19 blivit en förändringskraft som påverkat villkoren för människor, företag och samhällen.

Sju förslag för bättre miljöpolitik

Miljöpolitiken måste ge rätt incitament. Hållbarhet får inte ses i ett motsatsförhållande till rörelsefrihet, ökat välstånd, tillväxt och ekonomisk aktivitet.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor