För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Hallå där - Josefin Nordvall, företagare Söders Under i Gävle

Publicerad 16 nov 2020
Du skrev ett inlägg på Facebook i förra veckan som fått över 570 gilla och delats över 350 gånger. Berätta mer!
 
- Förra veckan tittade jag på Anders Tegnell på TV4 Nyheterna:s 22-nyheter när det brände till. Anders fick frågan hur han tänkte sig julhandeln och ”utspritt” var jag helt överens om, men när Anders Tegnell uppmanar till näthandel - där går våra åsikter isär.
 
- Det finns många anledningar till att enbart näthandel inte är en bra idé, det främsta är att näthandel i sig självt skapar trängsel när många skall hämta paket eller panikhandel lokalt när en leverans inte kommer i tid. Men främst förstås - det tar död på den lokala handeln.
 
J- ag skrev ett inlägg på Facebook som till dags dato delats 350 gånger och fått 570 gilla.
Jag vill pålysa att det finns mycket handeln kan göra för att skapa bra förutsättningar för julhandeln. På Söders Under erbjuder vi t ex att man kan shoppa via FaceTime, gratis leverans inom Gävle vid köp över 500 kr eller fraktfritt paket samt att man kan boka butiken för sig själv innan kl. 11 och efter kl. 18.
 
- Jag var tidigt ute och köpte in ett lager handsprit till butiken redan i februari och nyligen installerade jag en lampa vid ingången som personalen sköter med fjärrkontroll - max 3 personer i butiken åt gången och lampan lyser grönt om det är ok att komma in och rött om man får vänta en liten stund.
 
- I maj körde vi även en digital modevisning som blev en succé.
 
Du menar att lokalhandelns död redan är här?
 
- Absolut- vi småbutiker måste kriga för vår överlevnad men på rätt sätt. Vi kämpar mot kedjor och nätbutiker med stora muskler och numera även ett oberäkneligt virus.
 
Min önskan är att ni som vill ha lokala butiker kvar - handla i dem.
 
Jag är helt övertygad om att många är villig att göra precis som mig - vad som helst för att kunder ska vilja handla lokalt. Ring och fråga. De kommer säkerligen hjälpa er handla tryggt och säkert.
Taggar
Fler nyheter från Företagarna