headphones newspaper video-player

Företagarnas färdplan navigerar Gästrikland ur krisen

Vi närmar oss en av de viktigaste högtiderna omsättningsmässigt. Istället för julmarknader med julmusik och juldofter av glögg och kanderade äpplen möts vi av kuslig tystnad i folktomma köpcentrum, tomma restauranger och folktomma gator.
Publicerad 30 nov 2020

Företagen blöder och behöver hjälp att ta sig ur krisen. Därför har vi på Företagarna tagit fram en färdplan som beslutsfattare och politiker kan använda sig av för att ge Sveriges små och medelstora företag rätt hjälp i tid.

Bland annat kan kommunerna bidra genom att tillämpa de regler som behövs mer generöst och slopa avgifter och taxor under krisen, öppna upp för fler aktörer att kunna delta i upphandlingar, anpassa stöden efter företagen istället för tvärtom, sänk avgifter och förläng anstånden med skatt eller upprätta avbetalningsplaner. Skapa trygghet och förutsägbarhet annars kommer vi att mötas av svallvåg av konkurser.

Om detta skriver Eva Cooper, regionchef, Företagarna Gävleborg och Fredrik Östbom, samhällspolitisk chef, Företagarna

Läs hela artikeln i arbetarbladet här

Fler nyheter från Företagarna

Kan elen ta slut?

Elpriser och problem med elförsörjning diskuteras ofta. Men, handlar det om egentlig elbrist? Kan elen ta slut? Nja. Företagarnas expert Philip Thunborg reder ut.

Regeringen rattar om i stöden

Företagarna välkomnar att regeringen nu rättar till en del uppenbara brister i coronastöden till drabbade företag. Viktigast av allt är dock att pengarna betalas ut.

Beredskap för bredare nedstängning

Med regeringens förslag om ytterligare begränsningsåtgärder med stöd av den tillfälliga pandemilagen blir det möjligt att stänga ner fler verksamheter.

Mer från hela Sverige

Handlar du med Storbritannien?

I detta avsnitt av Företagarna LIVE går vi på djupet kring Brexit och guidar dig till hur handel med Storbritannien fungerar nu.

Mikael Eriksson, tullchef DB Schenker Sverige, EEN:s Theresa Ryberg och Daniel Wiberg, chefsekonom på Företagarna deltar.

Se avsnittet nu

Krönikor


Coronakrisen