För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Too krångligt - too late

Publicerad 14 dec 2020
Coronapandemin drog in över landet i början av året. Flera stödprogram och åtgärder sattes snabbt in men de som driver enskild firma fick vänta. Birgit Elonen är en av dem.

Åtta månader in i coronakrisen kom omsättningsstödet och med det - möjligheten för enskilda näringsidkare att söka stöd för intäktsbortfall.

Egenföretagaren Birgit Elonen i Gävle var en av dem som sökte stödpaketet. Stödet har kommit att förknippas med omständigt pappersarbete, med flera ansökningar och dokument som behövts sammanställas och skickas in.

Över 3600 företag ansökte om stödet de två första veckorna.

Elonen ansökte redan den 10 november, första dagen då stödet gick att söka. Efter ett par veckor och ett positivt beslut kunde pengarna betalas ut. Men Elonen fick emellertid inte ersättning för samtliga månader hon sökt för.

– Det har varit alldeles för krångligt att ta del av stöden så en del företag blir utan ersättning. Pengarna i paketen har inte nått ut till de företag som behöver, säger Eva Cooper, regionchef Företagarna Mellansverige, till SVT Gävleborg.

Se hela inslaget på SVT.se

Fler nyheter från Företagarna