För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets företagare och Årets unga företagare i Gävleborg utsedda!

Publicerad 26 aug 2020
Under trevliga former i på Konserthuset i Gävle, och på behörigt avstånd, utsågs idag Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Gävleborg 2020. Företagarnas regionchef Eva Cooper delade tillsammans med landshövding Per Bill och regionråd Marie-Louise Dangardt ut priset till de lyckliga vinnarna.

Vinnarna är.... 

Årets företagare i Gävleborg
Jonas Linngård
Nordanå Trä, Alfta

Tusen och åter tusen exporteras runt om hela klotet, men själva råvaran hämtas i hembygden. Andra generationens pionjär har genomtänkta strategier och vinner med det både miljömässiga och ekonomiska segrar. Precis som för många andra företagare har våren varit tuff även för vår vinnare. Men med stort hopp om framtiden finns det många skäl att vara glad i Alfta ikväll.

 

Årets unga företagare i Gävleborg
Lovisa Pettersson
Lovisa of Sweden AB GÄVLE

En företagare som verkligen lyckats vara helt rätt i tiden. För när kontorsarbetare i när och fjärran allt oftare arbetar på distans eller flyttar ut sitt kontor, så finns lösningen i en himla smart produkt från Gävleborg. Med en skarp designer från Gävle och med produktion i Edsbyn var succén snart ett faktum. Idéerna stannar inte vid The Bug – näst på tur är bland annat Sveriges roligaste lekplats vid Länsmuseet Gävleborg. Årets unga företagare i Gävleborg är en kreativ och inspirerande entreprenör som genom sitt företagande förbättrar vardagen för stora och små.

Organisationen Företagarna delar varje år ut Årets företagare för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer. Priset delas ut på lokal, regional och nationell nivå.  I år delas även Årets Unga Företagare ut regionalt för Gävleborg. Regionens vinnare går vidare till den nationella finalen.

De lokala vinnarna som gjorde upp om att bli Årets företagare i Gävleborg var:

Årets Företagare i Bollnäs: Susanne och Magnus Nilsson, Ottos bil

Årets Företagare i Gävle: Fredrik Pierre, Pierre Entreprenad i Gävle                                     .

Årets Företagare i Hofors: Pernilla Mähler, Hofors Veterinärpraktik                                    

Årets Företagare i Hudiksvall: Ann-Sofie Lundvall och Berndt Larsson, Hälsinglands Fastighetsbyrå

Årets Företagare i Ockelbo: Malin Wikholm, Åmotsbruks Handel Ekonomisk Förening

Årets Företagare i Söderhamn: MengMeng Ye, Mandarin Palace                                        

Årets Företagare i Ovanåker: Jonas Linngård, Nordanå Trä

Årets Företagare i Sandviken: Tina Hammarberg, Sandegårds/Fox Fashion

 

Juryn bestod av Eva Cooper, Företagarna, Per Bill Landshövding Gävleborg, Johan Färnstrand, regiondirektör Region Gävleborg, Linnea Gibbs, affärsutvecklare och Mats Sundin, Sunfab och Årets företagare i Gävleborg 2019.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna