För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Friska företagare är en god investering

Publicerad 5 nov 2018
Att så många företagare tränar för lite är oroväckande, eftersom regelbunden träning är en nyckel till att hålla sig frisk, skriver Företagarnas Eva Cooper och Patrick Krassén.

Hur mår Sveriges egenföretagare? 46 procent av Sveriges egenföretagare tränar en gång i månaden eller mindre, framgick i en nylig undersökning genomförd av Visma. Bara en dryg fjärdedel ägnar sig åt träning enligt WHO:s rekommendation, en timme ansträngande träning mer än en gång i veckan.

Att så många företagare tränar för lite är oroväckande, eftersom regelbunden träning är en nyckel till att hålla sig frisk.  Anledningen kan bland annat vara ekonomisk. Anställda kan få skatte- och avgiftsfritt friskvårdsbidrag på upp till 5 000 kr om året, betalt av arbetsgivaren. Detsamma gäller egenföretagare med aktiebolag, som kan dra av kostnaden. Men det gäller inte för egenföretagare som bedriver sin verksamhet som enskild näringsidkare, vilket är den stora merparten av alla soloföretagare – omkring 600 000 personer enligt SCB.

Läs debattartikeln på gd.se

Fler nyheter från Företagarna