För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Lotta Stenis - soloentreprenören som satsar på näringslivet i Älvdalen

Publicerad 5 mar 2024
Under Företagarnas besök i Älvdalen gjorde man ett minnesvärt stopp hos den välkända företagsprofilen Lotta Stenis för att lyssna till hennes inspirerande företagshistoria.
Foto: Lotta Stenis

Entreprenören Lotta Stenis är ingen nykomling i företagsvärlden. Med en bakgrund som härrör från en familj av entreprenörer och ett starkt engagemang i föreningslivet har hon under de senaste fem åren drivit Stenis Redovisning. Nyligen besöktes hon av Företagarnas vd Benjamin Dousa tillsammans med regionchef Eva Cooper och Älvdalens ordförande, Peter Nygren, varpå hon passade på att avslöja en spännande nyhet:

- Just nu är jag mitt i en rolig satsning där jag tillsammans med min kollega Åsa Westerling planerar att öppna en klädbutik mitt i Älvdalens centrum.

Öppnar ny klädbutik i centrum

Butiken, som är uppkallad efter hennes älskade farmor och farfar Inez och Ivar, ligger i Sweden Runners gamla lokal intill den populära blomsterbutiken Johannas Flora.

Vi kommer att erbjuda både kläder till skor till dam och herr och med en förhoppning om att kunna öppna den 26 april under Älvdalens Företagsmässa, berättar hon.

Lotta Stenis  inne på sitt färgglada kontor. 

Brinner för det lokala näringslivet och samverkan

Historien bakom Lotta Stenis verksamheter, Stenis Redovisning och den kommande butiken Inez och Ivar, förtäljer inte bara en berättelse om affärsmöjligheter utan även också om sammanhållning i det lokala näringslivet. 

- Eftersom att den nya klädbutiken kommer att dela lokal med en populär och välbesökt blomsterbutik så ger det extra draghjälp och möjlighet till samarbete, att kroka arm på en så här liten ort är jätteviktigt, förklarar Lotta. 

När det kommer till hennes redovisningsbyrå så berättar  Lotta att det är utmaningarna i hennes uppdrag som driver henne framåt. Hon trivs i att hitta lösningar på problem och ser det som en spännande del av sitt företagande. 

- Som företagare ska man inte behöva fokusera på annat än just sin verksamhet, det är mycket regler som kan skapa en del funderingar och ta mycket tid från den som driver företag, man måste även ha koll på skatter och så vidare. Där kliver jag mer än gärna in och stöttar upp, säger Lotta Stenis. 

Fr. v. Lotta Stenis, Peter Nygren, ordförande Företagarna Älvdalen och Hanna Risander.

Lärde sig om företagande av sin far

Lottas erfarenheter stärcker sig bortom redovisningsvärlden då hon tidigare även har drivit en egen blomsterbutik och har varit en viktig del i sin fars företag, inte minst när han gick bort.

- Mitt i sorgen var jag även tvungen att kliva in och ta ansvar över hans verksamhet Stenis & Eriksson Rör AB, det lärde jag mig mycket av! 

Företagarnas vd Benjamin Dousa blev inspirerad av den glädje och energi som Lotta spred runt sig och Företagarnas regionchef Eva Cooper, likaså:

- En av de viktigaste insikterna från besöket var betydelsen av Stenis Redovisning för andra företagare, säger Eva och fortsätter:

- Lotta och hennes team erbjuder inte bara redovisningstjänster, utan de är också där för att stödja företagare genom tuffa utmaningar, lite som spindeln i nätet! Det är den typen av engagemang som definierar det lokala näringslivet här i Älvdalen!

Fler nyheter från Företagarna