För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

De fick ta emot Leksands finaste företagarpriser

Publicerad 8 mar 2024
Nu har Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Leksand 2024 korats!
Mats Bergkvist och Lisa Jönsson fick motta fina företagarpriser under torsdagens after work i Leksand.
Det var på en after work, under Leksands Företagsvecka, som Företagarna Leksand korade Årets Företagare i Leksand 2024 på Tegera Arena. Årets vinnare blev Mats Bergkvist som driver Solby Maskin AB. Solby Maskin har erbjudit mark- och anläggningstjänster sedan i slutet av 1990-talet och har sedan starten arbetat med materialhantering åt sågverk och diverse anläggningsarbeten såsom dränering, kabelgrävning och vägunderhåll.  Det var en rörd vinnare som klev upp på scenen för att motta det tunga priset:
- Wow! Så fantastiskt roligt, vi är så glada och känner att detta delar vi med hela personalen på Solby Maskin och vår familj, Mats. 
 
Vinnarmotivering: 
"Årets Företagare i Leksand 2024 har byggt sitt företag från grunden och har idag ett blomstrande bolag med många anställda. Företagaren har inte bara skapat en framgångsrik verksamhet utan är också en symbol för lokalt engagemang. Genom att satsa på hög kvalitet och stark lokal förankring har han visat att framgång inte bara handlar om omsättning, utan även om att bygga hållbara relationer och att prioritera kundnöjdhet. Årets Företagare i Leksand 2024 är en solklar vinnare - Mats Bergkvist, Solby Maskin AB". 
 
Under kvällen fick även 34-åriga entreprenören Lisa Jönsson ta emot priset Årets Unga Företagare i Leksand 2024. Lisa driver Fotkliniken i Leksand där hon erbjuder medicinsk fotvård. I grunden  är hon undersköterska och  2019 utbildade hon sig till diplomerad fotterapeut på Axelsons Institute i Stockholm, därhon sedan vidareutbildade sig inom ekologiskt fot-SPA. 
- Det känns fantastiskt roligt, säger den nykorade vinnaren när hon mottar sitt pris. 
 
Vinnarmotivering: 
Årets Unga Företagare i Leksand 2024 är en uppskattad och driven entreprenör som startade sin företagarresa i motvind under en pågående pandemi. Företagaren har tagit över bolaget med framgång och med kunden och kvalité i fokus är det ett välbesökt företag dit man gärna återvänder. En stark förebild som levererar lisa för fötter och själ. Årets Unga Företagare 2024 - Lisa Jönsson, Fotkliniken i Leksand AB.
 

Under kvällen delades även följande priser ut:

Årets Leksandsprofil 2024, Hanna Blixt
Guldhästen 2023, Leksands IF Supporterklubb

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna