För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarnas vd Benjamin Dousa om besöket i Älvdalen: “Vilken otrolig kraft!”

Publicerad 4 mar 2024
I den pittoreska orten Älvdalen, hem för vackra landskap och en växande näringslivsscen, gjorde Företagarnas vd Benjamin Dousa och Företagarnas regionchef Eva Cooper ett nedslag för att träffa flera drivna entreprenörer.
Foto: Företagarna.

Här är nämligen Älvdalens företagaranda väl representerad genom dess ordförande, Peter Nygren, som driver Synums Tryck och Reklam med en passion som är smittsam. 

Peter grundade sin verksamhet 2012 och anslöt sig till Företagarna året därpå, han har sedan dess inte bara etablerat sig som en viktig aktör på marknaden utan är också sedan 2015 en del av det lokala näringslivets framåtanda genom sitt engagemang i Företagarnas lokalförening. Under mötet med Peter Nygren så delade han med sig av företagets resa, som började med visionen om att erbjuda tuffa t-shirts med roliga tryck på webben. Deras väg tog dock en oväntad vändning när de tog över ett profiltryckeri 2016 och fick en ny kund, en ganska välkänd sådan. 

-  Det var längdskidåkaren Maria Rydqvist som behövde vår hjälp med reklamtryck när hon tävlade, men låt oss säga att trycket till den första tävlingen blev lite si och så, säger Peter och skrattar till.

Investerade och utökade efter oväntad kund 

Det som hände var att trycket lossnade, så Peter gjorde därefter sin första stora investering i en ny transferpress. Därefter utvecklades verksamheten snabbt! En av de mest lojala kunderna för Synums Tryck och Reklam var och är fortfarande ett av de lokala byggföretagen.

- De kom in med tröjor som de ville ha tryck på och då kom tanken att “varför inte även börja erbjuda kläder?”, förklarar Peter.

Sagt och gjort. Byggföretagets lojalitet ledde till att entreprenören utvidgade sin verksamhet till att både erbjuda tryck och kläder. I dag består Synums tryck och reklam av en personalstyrka på 2,5 personer, som Peter själv beskriver det, och är just nu Norra Dalarnas främsta tryckeri som erbjuder en helhetslösning. Här finns allt från kontorsmaterial till trycksaker och kläder. Allt för att kunderna ska ha nära till en stor bredd av service lokalt. 

Trots utmaningar har Peter verkligen visat sin förmåga att vara lösningsorienterad och flexibel för att möta kundernas behov. Och det har varit deras nyckel till framgång, säger Företagarnas regionchef Eva Cooper. 

Fokus på att vara snabbfotad och lösningsorienterad

En av Peter Nygrens största kunder är Idre Fjäll, som blev just kunder tack vare hans envishet och lösningsorienterade sinne. 

- Jag var på plats en gång i Idre Fjäll för många år sedan, i helt andra ärenden, när jag fick frågan om jag snabbt kunde lösa ett tryck åt dem på bara några timmar. Sagt och gjort så kastade jag mig i bilen, åkte elva mil enkelväg, jobbade i tryckeriet några timmar, och åkte upp de elva milen igen, berättar han och fortsätter med ett leende på läpparna:

- Det var det bästa beslutet jag tagit i min karriär då Idre Fjäll än i dag är en av  mina största och mest trogna kunder. 

När det kommer till rollen som engagerad i Företagarna så har Peter Nygren varit aktiv sedan han gick med i valberedningen men rollen som ordförande har haft sedan 2021. Generellt är Peter en mycket aktiv aktör i det lokala samhället.

Det märks att Peter inte är rädd för att kasta sig in i olika projekt och engagera sig fullt ut, vare sig det handlar om att arrangera aktiviteter som after works och halkkörning eller arbeta med den årliga jobbmässan, säger Företagarnas vd Benjamin och fortsätter:

- Det är företagare som dessa som verkligen är ryggraden i det lokala näringslivet och som inspirerar andra att följa sina drömmar och göra sina idéer till verklighet.

Älvdalens Företagarmässa 2024

Framöver vill Peter Nygren fortsätta att utveckla sin verksamhet, han fortsätter att investera i olika tryckeripressar och material för att kunna erbjuda det hans kunder efterfrågar. Nu väntar ett fortsatt intensivt arbete med Älvdalens Företagsmässa som håller öppet under två dagar i april för att visa det breda utbudet på företag från runt om. Mässan är mycket populär och har tidigare besökts av närmare 3000 besökare.

Mässan äger rum mellan fredagen och lördagen den 26-27 april mellan 10.00-16.00 i Älvdalens Ishall och kostar 60 kronor att besöka. 

Fler nyheter från Företagarna