För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Prisregn när näringslivet hyllades i Ludvika

Publicerad 26 apr 2024
Under galan Krafthjulet delades flera fina priser ut till det hängivna näringslivet i Ludvika.
Foto: Carina Heed

Det var under festliga former under den årliga Ludvikagalan Krafthjulet ägde rum. I ledning av kvällens konferencier Sofia Wistam så delades flera fina priser ut till det hängivna näringslivet i kommunen. Varje år delar Företagarnas förening ut det tunga priset Årets Företagare 2023 som i år tilldelades entreprenören Stefan Carlsson, vd för Ludvika Stadsbud. Stefan fick kliva upp på scenen för att ta emot publikens härliga jubel och sina priser. 


Stefan Carlsson tar emot priset Årets Företagare av Sofia Wistam. Foto: Carina Heed.

Vinnarmotivering:

Stefans sätt att leda företaget och sina anställda bygger på hjärta och värme. Han ser varje person och har genom åren visat att tron på människan är det allra viktigaste. Kärleken till yrket har blivit en livsstil i det lönsamma familjeföretaget, som Stefan metodiskt byggt upp över tid, och idag finns en stabilitet och säkerhet som ger goda förutsättningar för framtida generationer att fortsätta resan.

Ludvika Stadsbud grundades år 1945 och drivs sedan 2003 av fjärde generationen, med Stefan Carlsson i spetsen. Den huvudsakliga sysselsättningen består av distribution och transporter, med 50 chaufförer och 40 fordon, och trots att man verkar lite i det dolda syns Ludvika Stadsbuds fordon över hela landet.

Under kvällen delades även priset Årets Unga Företagare ut som i år gick till bröderna Dino och Dylan Mujovic som tillsammans driver M3 Tak & Plåtslageri AB.

Foto: Carina Heed.

Vinnarmotivering:

Två bröder blir dubbelt så mycket driv. År 2018 startade bröderna Mujovic företaget. Sen dess har de byggt upp en stabil och fin verksamhet, där vi också finner den tredje brodern och 9 anställda. Med Grängesberg i sitt hjärta och utgångspunkt, så sprider de sin yrkesstolthet och kvalitativa arbeten både i Ludvika med även utanför i regionen. Vi ser fram emot att ta del av ert företagande framöver, med ert driv finns inga hinder som inte går att bestiga.

Under kvällen delades även följande priser ut: 

Årets köpupplevelse, Globe Bokhandel

Årets prestation, Säfsen Resort

Årets Ludvikaprofil, Carina Karlsson Flink

Årets digitala förebild, Lindex i Ludvika

Om Årets Företagare

Organisationen Företagarna delar varje år ut Årets Företagare och Årets Unga Företagare för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer. Priserna delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Regionens vinnare går vidare till den nationella finalen den 11 oktober i Stockholm.  

Fler nyheter från Företagarna