För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Nu är det dags att rösta fram Årets Företagare i Orsa

Publicerad 12 apr 2024
Våra lokala företagarhjältar hyllas med priser i flera olika kategorier.

Du kan rösta i två kategorier: Årets Företagare och Årets Unga Företagare. Vi har fått över 40 nomineringar och bland dem har vi sen tagit fram de tre kandidater som allra mest uppfyller kriterierna för utmärkelserna. Årets Företagare ska vara en god ledare/förebild, kreativ/innovativ och driva ett lönsamt/växande företag.

Här nedanför kan du se de nominerade och lägga din röst. Du kan rösta en gång per kategori.
Omröstningen är öppen till och med den 30 april.

Nominerade i Årets Företagare är...

åfnominerade.png

Tobbe Hansson och Anders Nyberg, Orsa Plåt
Tobbe och Anders har med moderna metoder och ett gott affärsmannaskap utvecklat Orsa Plåt till ett av länets främsta plåtföretag. Tobbe och Anders tar väl hand om sin personal, ställer upp i Orsaskolans näringslivsprojekt, samverkar med byggprogrammet i Mora och tar systematiskt in nya som skolas in och växer i företaget. De har på fem år femdubblat omsättningen med god och stabil lönsamhet! De lyfter också på ett trevligt sätt fram företagets plåtjobb i sociala medier.

Jon Hansson och Pernilla Gref Hansson, F:a Grefs
Jon och Pernilla är ett drivande företagarpar, som har gjort ett fint jobb med företaget sen de för några år sedan tog över det. Sedan dess har de moderniserat företaget och nyanställt ett stort antal medarbetare. De har mer än fördubblat omsättningen och gjort stora investeringar. De har också utvecklat sin marknad genom att gå in i nya företagssamarbeten och även startat fastighetsbolag tillsammans med Fiskarheden. Jon och Pernilla är på väg att skapa ett kommande storföretag i Orsa?

Mikaela och Björn Friström, SnowRider och Kungshaga Hotell
Mikaela och Björn drog in som en stormvind i Orsa med tidningen SnowRider, snöskoteraktiviteter och en dynamisk utveckling av Kungshaga Hotell. SnowRider är en av Sveriges största plattformar för snöskoterintresserade. De har utvecklat Kungshaga till ett modernt hotell med personlig profil och snygg inredning, investerat i rum och utrustning och öppnat upp hotellet mot Orsasjön. De bjuder på god och vacker mat, med gott värdskap och engagerad personal. De utvecklar nya evenemang, hittar nya kundkategorier och bygger samarbeten med andra företagare i Orsa och Mora.

Nominerade i Årets Unga Företagare är...

åufnominerade.png

Björn och Nicolina Daniels, Hansjö Mejeri
Björn och Nicolina utvecklar ständigt mejeriet. De tar fram nya produkter (t ex Orsamjölken), vinner priser med sina ostar (brons på World Cheese Awards) och har byggt en kundvänlig och snygg självbetjäningsbutik. Tillsammans med grannarna Hansjö Lantbruk, Lanthandel och Solsyran har de skapat ett trevligt livsmedels- och upplevelsecentrum i Hansjö. Björn och Nicolina är modiga och driftiga livsmedelsföretagare som ger hopp för lokalproducerad mat i Sverige och en positiv framtid för Orsa!

Julius Aspman, Julius Aspman Media
Julius är den våghalsiga alpina friåkaren som ställde sig bakom kameran istället och började fota/filma sina freerider-polare. Efter några år med filmning av extremskidåkning i hela världen bytte han liv, flyttade hem och mjuklandade i Orsa där han nu berikar oss med sina filmer och foton. Han har också startat gruppen ”Vårt vackra Orsa” som blivit en succé med 5.500 medlemmar! Julius bidrar till att göra Orsa till en företagsam plats, berikar oss med sina filmer och visar upp platser och människor som vi är stolta över för världen utanför!

Isak Lysfoss, Lysfoss Advertising
Det är bara tre år sen Isak startade företaget men han är redan etablerad som en efterfrågad konsult från företag och destinationer som vill bli digitalt synliga för sina framtida gäster. Isak utsågs 2022 till Årets Nyföretagare av Orsa kommun. Det senaste året har han börjat arrangerat välbesökta och uppskattade föreläsningar för företagare som vill öka sin digitala synlighet. Isak har nu gått in som ny ordförande i Visit Orsa och arrangerar föreläsningar om hur företagare i Orsa kan dra nytta av AI. Isak har driv som få, brinner för att utveckla Orsa och är en plusfaktor för företagandet här.

Priserna kommer att delas ut på årets Företagarfest 24 maj.

På Företagarna Orsas facebooksida finns presentationer av ALLA nominerade. Här kan du läsa mer om förra årets pristagare.


Förra årets vinnare!

Årets Företagare 2023...

Angelica Sundberg ÅF 2023.JPGAngelica Sundberg Hedins Färg/Happy Homes; ”Med stor kreativitet, optimism och framtidstro har Angelica tagit över och utvecklat Hedins Färg till en attraktiv och omtyckt färgbutik med personlig, varm och superbra service. Hon har flyttat butiken, byggt ut, utökat sortimentet, förskönar hem och lokaler och nu i en modig satsning byggt ut butiken till att bli ett snyggt flaggskepp i Orsa Centrum. Angelica har varit drivande i Orsas positiva utveckling och är en positiv förebild för allt ifrån elever på praktik, till medarbetare och andra företagare.”

Årets Unga Företagare 2023...

Caroline Lenner ÅUF 2023.JPGCaroline Lenner; "Hon är en udda fågel i stenbranschen, men en kreativ och sann entreprenör som tar den anrika stenhuggartraditionen vidare in i framtiden. Hon har moderniserat företaget, marknadsför, nätverkar, produktutvecklar och sprider med nya innovativa grepp den vackra orsasandstenen i olika former runt om i hela vårt land."

Fler nyheter från Företagarna