För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Prisregn när näringslivet i Gagnef hyllades!

Publicerad 30 apr 2024
Under Företagarnas årliga hyllningsmiddag delades flera fina priser ut till det hängivna näringslivet i Gagnef.

Det var under trevliga former på Gagnefs golfrestaurang som priset Årets Företagare delades ut av Företagarna Gagnef. På plats var sponsorerna Leksands Sparbank, Shamsen Omsorg, Gagnefs kommun, Unitedprofile samt Företagarna, vars ordförande Margareta Ytfeldt ledde kvällens prisutdelning. Priset Årets Företagare stod mellan Per Hellestig, DBOB AB och Olle Holman, GIS Gagnef Industrisnickerier AB, och årets vinnare blev Olle som driver ett industriföretag i Mockfjärd.

Vi är så glada, tacksamma och redo för framtiden, säger den nykorade vinnaren.  


Fr. vänster: Olle Holman och Joakim Drake. 

Vinnarmotivering lyder: 

“Årets företagare är en person som med ett stabilt och hållbart sätt leder sitt företag. Företaget är en viktig aktör i bygden och samarbetar väl med kunder och leverantörer. De har gjort flera satsningar för en hållbar tillväxt och engagerar sig i Gagnefs föreningsliv. Ett gediget hantverk som utvecklas med nya maskiner och nya uppfinningar som gör att företaget kan leverera innovativa produkter av hög kvalitet. Solceller, en grönare tillverkningsprocess och monteringmodell som gör att företaget tar stora miljömedvetna kliv. Men är även hållbart socialt och ekonomiskt. I 40 år har fabriken levererat fönster som pryder hem runt om i Sverige och vi är stolta att de finns här i Gagnef. Årets företagare är Olle Hollman”

Årets Unga Företagare stod i år mellan entreprenörerna Oskar Homman, Homman Entreprenad AB och Joakim Drake, ICA Nära Dala-Floda, Vinnaren blev Joakim.

- Jag hade turen att ta hem förstapriset men vill verkligen lyfta fram alla medarbetare på butiken som gör ett fantastiskt jobb varje dag, och såklart alla kunder för att dem stöttar oss och ger oss förutsättningar att fortsätta utvecklas och ge er en fin butik här i Dala-Floda. Med bra medarbetare och härliga kunder är det lätt att må bra på jobbet, säger Joakim Drake. 


Joakim Drake. 

Under kvällen delades även följande priser ut:

Årets Solo företagare - Eva-Karin Lind, HjortOlars Café

Årets Hållbarhetsarbete - Frida Davidsson, Fridas Hår och makeup studio

Årets nykomling - Viktoria Westerholm och Erik Gammelgård, Veterinärkliniken i Djurås

Om Årets Företagare och Årets Unga Företagare

Organisationen Företagarna delar varje år ut Årets Företagare och Årets Unga Företagare för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer. Priserna delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Regionens vinnare går vidare till den nationella finalen i oktober i Stockholm.   

Fler nyheter från Företagarna